De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Samsung Galaxy S7-update met Galaxy S8-interface verschijnt binnenkort’

Thomas Haenen
28 september 2017, 10:46
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7-update met Galaxy S8-interface verschijnt binnenkort’

Hoewel de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge qua hardware nog altijd goed meekunnen, is de software inmiddels een jaartje ouder. Een nieuwe update moet ze naar Galaxy S8-niveau tillen.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Samsung Experience-update binnenkort

De software van de Samsung Galaxy S7 krijgt binnenkort een grondige make-over. Het toestel wordt in de nabije toekomst voorzien van de nieuwe Samsung Experience-interface, zo meldt een medewerker van Samsung op een ondersteuningsforum. Dat is dezelfde interface die nu al op de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 te vinden is, en zelfs op enkele goedkopere smartphones uit de Galaxy A- en Galaxy J-reeks. Ook de Galaxy S7 Edge zou deze update krijgen.

Een Galaxy S7-gebruiker vroeg Samsung waarom zijn toestel nog op verouderde software liep, zonder Bixby, terwijl de Galaxy S8 wel het allernieuwste heeft. Samsung reageerde daarop met goed nieuws voor de gebruiker. “We zijn van plan in de toekomst geleidelijk meer modellen [met Bixby-ondersteuning] te bieden. Ook laten we je graag weten dat de nieuwe interface in de volgende update volgt dus wacht nog even tot de nieuwe software,” aldus de medewerker.

Beide smartphones werden begin 2016 gelanceerd met Android 6.0 (Marshmallow) en de TouchWiz-interface, maar kregen eerder dit jaar een update naar Android Nougat en de Grace UX. Die is al een stuk moderner, maar met de Samsung Experience ruimt het Koreaanse bedrijf de boel nog iets verder op. Op de Galaxy S8 gebruikt Samsung rondere icoontjes, rustigere achtergrondkleuren en opgeruimde, overzichtelijke menu’s.

Reken echter niet op veel nieuwe features. De Samsung-medewerker spreekt specifiek over de interface, en niet over functionaliteit. Ook geeft hij geen bevestigend antwoord op de vraag of Bixby naar de Galaxy S7 komt. De stemgestuurde assistent is op dit moment alleen op de allernieuwste Samsung-smartphones beschikbaar. Wanneer de Experience-update voor de S7 (Edge) precies volgt, is nog onbekend. Waarschijnlijk wordt deze tegelijkertijd met Android Oreo uitgerold, eind dit jaar of begin 2018.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu