‘Samsung Galaxy S7 krijgt flexibel scherm’

Redactie
31 maart 2015, 15:54
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7 krijgt flexibel scherm’

Samsung heeft bij zijn schermdivisie miljoenen flexibele schermen besteld, die mogelijk worden gebruikt in het aankomende vlaggenschip; de Galaxy S7.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt ET News op basis van anonieme bronnen. Daarmee zijn de eerste geruchten over de Galaxy S7 een feit, een week voordat het aankomende vlaggenschip in Nederland te koop komt. De Galaxy S6, die is voorzien van een behuizing van metaal en glas, ligt vanaf 10 april in de winkels.

Galaxy S7 scherm  wordt niet per se flexibel

flexibel-amoled

Het is niet vreemd  dat Samsung een flexibel scherm voor de Galaxy S7 gebruikt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf experimenteert al veel langer met flexibele oled-schermen die zijn plastic zijn gemaakt. Deze schermen worden bijvoorbeeld al in de Galaxy S6 Edge gebruikt. Het is daarmee niet zeker of de schermen ook gebogen kunnen worden terwijl de smartphone wordt gebruikt. Het is mogelijk dat Samsung de flexibele schermen op een andere manier gaat gebruiken; bijvoorbeeld door de gehele voorkant uit scherm te laten bestaan.

Volgens ET News zou Samsung Display elke maand een bestelling van 8 miljoen flexibele schermen  ontvangen. Deze schermen worden niet alleen gebruikt in mobiele producten, ook televisies gaan de flexibele oled-schermen van Samsung gebruiken. Met de investering in Samsung Display zou het Zuid-Koreaanse bedrijf de nieuwe oled-technologie serieus nemen en een prominente plek in zijn productaanbod geven.

Laatste nieuws over Samsung

Bron: ET News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu