De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung Galaxy S7 snellaadfunctie uitschakelen: is dat nodig?

Gijs Ettes
21 maart 2016, 14:45
2 min leestijd
Samsung Galaxy S7 snellaadfunctie uitschakelen: is dat nodig?

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge hebben een snellaadfunctie die volgens sommigen van negatieve invloed is op de levensduur van de accu. Je kunt hem uitschakelen, maar is dat echt nodig?

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S7 snellaadfunctie

De nieuwe vlaggenschepen van Samsung beschikken allebei over een accu met een hogere capaciteit. Prettig daarbij is dat beide toestellen voorzien zijn van een snellaadfunctie, waardoor  je  niet veel langer hoeft te wachten  voordat de accu weer volledig is opgeladen. Bij de Galaxy S7 (3000 mAh) ben je na een uurtje klaar, terwijl de Galaxy S7 Edge (3600 mAh) er 15 tot 20 minuten langer over doet. In tegenstelling tot enkele  concurrenten levert Samsung een snellader mee, zodat je die niet apart hoeft aan te schaffen.

Sommige critici betogen dat  technieken als Adaptive Fast Charging (Samsung) en Quick Charge (Qualcomm) schadelijk zijn voor de levensduur van de accu, vanwege het hogere ampèrage en de extra warmte die tijdens het opladen vrijkomt. Omdat de accu en de snellader van de Galaxy S7 hiervoor zijn geoptimaliseerd, kun je echter met een gerust hart de snellaadfunctie gebruiken. Wel is het aan te raden om altijd een officiële adapter te gebruiken die is gemaakt voor jouw toestel.

De enige reden waarom je niet van de Galaxy S7 snellaadfunctie gebruik zou willen maken, is om te voorkomen dat het toestel warm wordt. Vind je dat laatste maar niets, ga dan naar ‘Instellingen > Batterij’ en zet het schuifje achter ‘Snel opladen via kabel’ uit. Houd er dan wel rekening mee dat het opladen veel langer duurt. Een oplossing daarvoor is om je toestel ‘s nachts op te laden, wat overigens ook niet schadelijk is. Zodra de accu gevuld is, stopt hij met opladen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu