De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gebruikers melden problemen Galaxy S7 toetsenbord

Thomas Haenen
31 oktober 2016, 16:59
1 min leestijd
Gebruikers melden problemen Galaxy S7 toetsenbord

Verschillende recente Samsung-smartphones lijken plotseling last te hebben van typproblemen. Het standaardtoetsenbord op onder andere de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S6 werkt niet naar behoren.

Lees verder na de advertentie.

Problemen Galaxy S7 toetsenbord

Het toetsenbord van Samsung lijkt kuren te hebben. Verschillende gebruikers van recente vlaggenschepen van de fabrikant zeggen dat de autocorrectfunctie niet goed werkt. Zo wordt autocorrect veranderd in ‘aautocorret’, terwijl veel andere woorden plotseling worden verwijderd, zo melden gebruikers van het Android Central-forum.

Ook andere slimme functies van het virtuele toetsenbord werken niet naar behoren. Zo wordt de eerste letter van een zin niet meer automatisch een hoofdletter en krijg je geen punt meer na een dubbele spatie. Zelfs het resetten van het toetsenbord in de instellingen lijkt niets op te lossen. De problemen lijken sinds eind vorige week plotseling voor steeds meer gebruikers van de toestellen op te duiken.

Samsung-Galaxy-S6-New-Images-Confirm-Corning-Gorilla-Glass-4-on-Front-and-Back-474544-2

Vooralsnog lijkt het probleem zich te beperken tot een klein aantal Samsung-smartphones. Onder andere de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zouden getroffen zijn. Enkele gebruikers geven aan het probleem in de Samsung Mail-app te hebben, bij anderen lijkt het overal op te duiken.

Het probleem lijkt gelukkig wel vrij makkelijk op te lossen. De rare suggesties duiken alleen op bij gebruikers die het standaardtoetsenbord van Samsung gebruiken. Met Android kan iedereen echter zijn eigen toetsenbord installeren en instellen. Download Google Keyboard, Swiftkey of een ander gratis alternatief toetsenbord via de Play Store en je probleem is verholpen.

Wat de precieze oorzaak is van het probleem blijft een mysterie. Vermoedelijk werkt het bedrijf aan een oplossing die op korte termijn uitgerold kan worden. Tot die tijd is het aan te raden een ander toetsenbord te gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu