De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 3 verbeteringen van de nieuwste Galaxy S7-update

Thomas Haenen
6 september 2016, 13:20
2 min leestijd
Dit zijn de 3 verbeteringen van de nieuwste Galaxy S7-update

Samsung is begonnen met de uitrol van een nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge-update. Hoewel het om een beveiligingsupdate gaat, worden beide toestellen ook van enkele nieuwe functies voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 update september

De update heeft versienummer XXU1BPHJ en wordt op dit moment uitgerold in Europa. Omdat het om een geleidelijk uitrol gaat, kan het wel enkele dagen duren voordat elk toestel aan de beurt is. Gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de software klaarstaat voor hun smartphone. Eventueel kun je zelf op de beschikbaarheid van de update controleren door bij de Galaxy S7 instellingen naar ‘Over dit toestel’ te gaan en vervolgens ‘Software-update’ te kiezen. Maar wat wordt er allemaal aangepakt?

android beveiliging jaarrapport

1. Galaxy S7 beveiligingsupdate

Het is vooral een beveiligingsupdate, die Samsung inmiddels maandelijks uitbrengt voor zijn vlaggenschip. Daarmee wordt de Galaxy S7 goed beschermd tegen kwetsbaarheden in Android, zoals het onlangs ontdekte QuadRooter-lek.

De Android-beveiligingsupdates worden maandelijks samengesteld door Google en kunnen vervolgens door fabrikanten worden uitgerold. Samsung behoort doorgaans tot de eerste bedrijven die de update uit weet te rollen. De twee bedrijven hebben nog niet vrijgegeven hoeveel en welke kwetsbaarheden er deze maand precies worden aangepakt.

2. Galerij met gezichtsherkenning

Ook introduceert de september update een nieuwe galerij-app. Deze is ook op de Galaxy Note 7 te vinden, maar wordt nu uitgerold naar het andere vlaggenschip van Samsung. De nieuwe applicatie is voorzien van gezichts- en objectherkenning. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk al je foto’s van eten verzamelen, of direct alle foto’s van je vriend bij elkaar krijgen.

3. Samsung Cloud

Tot slot wordt er ondersteuning toegevoegd voor Samsung Cloud, de vernieuwde online opslagdienst van het Koreaanse bedrijf. De app maakt het makkelijk om je foto’s, contacten en andere bestanden online op te slaan zodat je altijd een back-up achter de hand hebt. Standaard krijgen gebruikers slechts 15GB gratis opslagruimte bij Samsung Cloud, waarmee het bedrijf concurrenten als Google Drive en OneDrive hooguit evenaart.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu