Sterke verkoop Galaxy S7 stuwt winst Samsung

Samsung presenteerde vannacht rooskleurige kwartaalcijfers, met de hoogste winst voor het bedrijf in twee jaar. Dat is grotendeels te danken aan de sterke verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S7.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung kwartaalcijfers

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn al ruim 26 miljoen keer verkocht, zo blijkt uit kwartaalcijfers die het bedrijf vannacht presenteerde. De twee toestellen, die sinds begin maart in Nederland verkrijgbaar zijn, leverden daarmee een grote bijdrage aan de positieve cijfers van Samsung.

Samsung behaalde over het afgelopen kwartaal een operationele winst van 8,1 biljoen Koreaanse won, omgerekend zo’n 6,3 miljard euro. Dat is de hoogste kwartaalwinst voor het bedrijf in ruim twee jaar. In dezelfde periode vorig jaar werd een winst behaald van 5,3 miljard euro. Ruim de helft van de winst is te danken aan de mobiele divisie van het bedrijf, zo claimt The Korea Herald. Samsungs totale omzet over het tweede kwartaal bedroeg 39 miljard euro.

galaxy s7 edge

2016 is voor andere Android-fabrikanten vooralsnog een zwaar jaar gebleken, hoewel Samsung goed lijkt te boeren. Eerder deze week werd al bekend dat de LG G5 het lastig heeft  en dat de verkopen van de HTC 10 dit jaar waarschijnlijk nauwelijks de 1 miljoen zullen passeren. Hoewel grote concurrent Apple dit jaar ook de kleinere iPhone SE lanceerde, lijkt dat geen effect te hebben gehad op de cijfers van Samsung.

Het bedrijf is één van de weinigen die nog forse winst weet te maken op zijn Android-vlaggenschepen. Toch moet  Samsung nog aardig zijn best om zijn beste verkoopcijfers ooit te evenaren. Van de Galaxy S4, die in 2013 verscheen, werden in een jaar tijd ruim 70 miljoen exemplaren verkocht.

Meer over de Samsung Galaxy S7 (Edge)

In onze Samsung Galaxy S7 review noemden we het toestel nog de koning van Android-land. Met een helder 5,1 inch-scherm en een strak design is het sowieso één van de mooiste smartphones van het moment. De 12 megapixel-camera schiet mede dankzij de dual pixel-technologie  uitstekende foto’s. De fabrikant heeft daarnaast de Galaxy S7 Edge, die beschikt over een groter 5,5 inch-scherm en een accucapaciteit van 3600 mAh. De reguliere Galaxy S7 heeft een 3000 mAh-accu.

Zie je het nieuwe vlaggenschip van Samsung wel zitten, dan vind je hieronder de beste aanbiedingen voor een Galaxy S7 met abonnement. Liever het grotere, gebogen scherm? Dan kun je kiezen voor de Galaxy S7 Edge met abonnement.

Samsung Galaxy S7
9,0
Welke Samsung Galaxy S7 wil je?
Selecteer:
Sim only nodig?
Samsung Galaxy S7 Edge
9,0
Welke Samsung Galaxy S7 Edge wil je?
Selecteer:
Sim only nodig?

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.