De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Galaxy S7 blijft waterbestendig na 16 uur onder water

Lars Paymans
5 april 2016, 16:33
2 min leestijd
Galaxy S7 blijft waterbestendig na 16 uur onder water

We wisten al dat de Galaxy S7 waterbestendig was, maar Samsung is blijkbaar te bescheiden geweest over hoe lang het toestel onder water kan blijven. Een moedige YouTuber bewijst dat de S7 het langer dan 16 uur op de bodem van een waterkan volhoudt.

YouTuber Unbox Therapy offerde zijn Samsung S7 Edge op voor de wetenschap, en liet hem zestien uur lang in een met water gevulde kan zitten. Zoals je in het filmpje kunt zien, blijft het toestel een nacht lang (16 uur en 35 minuten om precies te zijn) van boven tot onder ondergedompeld.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 waterbestendig na 16 uur

Meteen als de waaghals de S7 Edge de volgende ochtend weer oppakt, kan hij de telefoon gewoon gebruiken. De video duurt te kort om te zien of er op een later moment nog problemen optreden, maar op het eerste gezicht lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Ondanks de indrukwekkende resultaten van dit experiment, omschrijft Samsung de Galaxy S7 en S7 Edge als waterbestendig, en niet als waterproof. Mocht hij dus beschadigd raken als je hem een paar uur in het water legt, valt het niet onder de garantie. We raden het dan ook aan om dit experiment niet zelf uit te proberen.

Samsung heeft de Galaxy S7 en S7 Edge waterdicht gemaakt met wat slimme technieken. Zo zijn er kleine indicators aanwezig in de speakers en het simkaartslot, zodat het toestel weet wanneer er water binnenkomt. Krachtige waterbestendige lijm zorgt ervoor dat er geen druppels via de randen van de behuizing naar binnen sijpelen.

Daarnaast zorgt een speciale sensor ervoor dat de Galaxy S7 niet oplaadt als de oplaadpoort vochtig of nat is. Na zestien uur onderwater zal het dus wel even duren voordat deze YouTuber zijn S7 Edge weer aan het stroom kan  hangen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu