4 zaken die je moet weten voor de Galaxy S8 aankondiging

Wouter Nijsen
29 maart 2017, 12:50
3 min leestijd
4 zaken die je moet weten voor de Galaxy S8 aankondiging

Vanavond wordt de Galaxy S8 eindelijk officieel aangekondigd. Voor het zover is blikken wij nog één keer vooruit op wat we allemaal weten, en wat je kunt verwachten van de Galaxy S8 aankondiging.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 aankondiging

Vanavond om 17:00 vindt in New York en Londen een nieuwe editie van Samsung Unpacked plaats. Daar wordt de Samsung Galaxy S8 eindelijk officieel onthuld, na maanden van speculatie, geruchten en uitgelekte beelden. Vrijwel alle informatie ligt inmiddels al op straat maar we verwachten dat Samsung nog enkele verrassingen achter de hand heeft weten te houden. Maar wat kunnen we nou allemaal verwachten van de Galaxy S8 aankondiging?

1. Wat weten we al over de Samsung Galaxy S8?

Samsung wist vorig jaar al één van de beste Android-smartphones van 2016 neer te zetten met de Galaxy S7. De verwachtingen voor de Galaxy S8 zijn dan ook hoog.

Samsung Galaxy S8 aankondiging

De focus ligt waarschijnlijk op het scherm. Bronnen spreken over een ‘infinity display’, een flink scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult. Zo lukt het Samsung een fors 5,8 inch-scherm te proppen in een relatief compacte behuizing. De Galaxy S8 heeft bovendien een breed scherm dat een klein beetje doorloopt in de randen, wat voor een unieke beeldverhouding moet zorgen.

Daarnaast zijn er waarschijnlijk ook verbeteringen doorgevoerd aan de camera, de hardware en de accuduur. Op softwaregebied verwachten we veel van Bixby, de stemgestuurde assistent die straks terug te vinden is in een groot aantal Samsung-apps. Bixby zou beter omgaan met context dan andere assistenten en is dus een stuk slimmer.

2. Wat is de Samsung Galaxy S8 Plus?

Tegelijkertijd met de Galaxy S8 wordt waarschijnlijk ook een grotere variant aangekondigd, de Galaxy S8 Plus. Samsung brengt al jaren twee versies uit van zijn vlaggenschip, maar in het verleden zaten er wel eens forse verschillen tussen de twee. Dit jaar lijkt de variatie echter minimaal te zijn.

De Samsung Galaxy S8 Plus zou zijn uitgerust met een 6,2 inch-scherm. Daardoor is er ook ruimte voor een iets grotere accu, met een nog onbekende capaciteit. De overige hardware is echter identiek, als we de geruchten mogen geloven. Vermoedelijk ligt de adviesprijs van de S8 Plus iets, maar niet veel hoger. Beide toestellen liggen wel gelijktijdig in de winkel.

meer galaxy s8 kleuren

3. Wat zijn de Galaxy S8 releasedatum en adviesprijs?

Misschien wel het enige mysterie rondom de Galaxy S8 is de releasedatum. We verwachten dat het toestel in april verschijnt, maar de precieze datum loopt uiteen van begin tot eind april. In het uiterste geval moeten we dus tot ruim een maand na de aankondiging wachten.

Als we de geruchten mogen geloven kun je echter al wel een Galaxy S8 kopen vanaf direct na het Samsung Unpacked-evenement. Het toestel is onmiddellijk beschikbaar als pre-order zodat jij hem als eerste in huis kunt hebben. Je betaalt waarschijnlijk 799 euro voor een los toestel. Bij alle grote providers kun je daarnaast straks een Galaxy S8 met abonnement bestellen. De Galaxy S8 Plus los kopen kan vanaf 899 euro, aldus de laatste geruchten.

4. Hoe volg ik de Galaxy S8 aankondiging?

Woensdag om 17:00 kun je natuurlijk op Android Planet terecht voor het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S8. Wij zullen live verslag doen van het evenement, zodat je niets hoeft te missen. Na afloop hopen we je een compleet overzicht én onze eerste indrukken te kunnen bieden.

Met een livestream kun je daarnaast ook Samsung Unpacked zelf volgen. Dat kan bijvoorbeeld via de Unpacked 2017-app, die je nu kunt vinden in de Google Play Store. De app houdt je op de hoogte over alles rondom de nieuwe smartphone, al kun je dat natuurlijk ook gewoon bij ons vinden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu