Samsung onthult Galaxy S8 Active: stevige variant van vlaggenschip

Rick van der Veer
7 augustus 2017, 16:34
1 min leestijd
Samsung onthult Galaxy S8 Active: stevige variant van vlaggenschip

Samsung heeft vandaag de Galaxy S8 Active aangekondigd. De stevige variant van de Galaxy S8 verschijnt morgen in de Verenigde Staten. 

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Active officieel: krachtige hardware in stevig jasje

Galaxy S8 Active officieel

De Galaxy S8 Active is, net zoals eerdere Active-smartphones, een stevigere versie van Samsung vlaggenschip van dit jaar. Vooral aan de behuizing van het toestel is extra aandacht besteed, om te zorgen dat hij beter geschikt is voor extreme omstandigheden.

De specificaties van het toestel komen grotendeels overeen met de ‘gewone’ Galaxy S8. Onder de motorkap zit dezelfde Snapdragon 835-chip die in de Amerikaanse Galaxy S8 zit, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Aan de achterkant zit een 12 megapixel-camera, terwijl de selfiecamera een 8 megapixel-sensor heeft. De accu is wel flink groter: 4000 mAh tegenover de 3000 mAh van de Galaxy S8. Ook de Bixby-knop keert terug aan de zijkant.

Het grootste verschil zit ‘m in het design van het toestel. De behuizing is schok-, water- en stofdicht en voldoet aan een militaire specificaties voor deze zaken. Bovendien heeft het toestel een metalen frame met een rubberen rand, om bestand te zijn tegen valschade. Het scherm heeft niet dezelfde rondingen als de gewone Galaxy S8, maar heeft wel dezelfde, langere beeldverhouding.

Galaxy S8 Active in Nederland

Eerdere Active-varianten van Galaxy-vlaggenschepen verschenen niet in Nederland. De kans is dan ook groot dat ook de Galaxy S8 Active niet officieel op de Nederlandse markt verschijnt. Het toestel ondersteunt hoogstwaarschijnlijk wel gewoon de frequenties die in Nederland gebruikt worden. Als je het toestel importeert, kun je hem dus gewoon gebruiken. Hiervoor moet Samsung wel een losse variant op de markt brengen, want voor nu is het toestel alleen bij de Amerikaanse provider AT&T te koop.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu