De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung geeft Galaxy S8 Active grote accu en schokbestendig design’

Thomas Haenen
28 juli 2017, 13:03
2 min leestijd
‘Samsung geeft Galaxy S8 Active grote accu en schokbestendig design’

De Samsung Galaxy S8 Active lijkt binnen afzienbare tijd aangekondigd te worden. Na foto’s zijn ook specificaties van de stevige smartphone uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Active specificaties uitgelekt

Samsung heeft er alles aan gedaan om de Galaxy S8 Active gelijk te maken aan de gewone Galaxy S8, zo blijkt uit een gelekte presentatie. Daarop zijn vrijwel alle specificaties van de Active te zien. De Active beschikt over dezelfde 12 megapixel-camera, Snapdragon 835-chip en software als het standaardmodel.

Ook het 5,8 inch-scherm met resolutie van 2960 bij 1440 pixels is gebleven. Wel lijken de balken boven en onder het scherm iets groter te zijn, en loopt het scherm niet door in de rand. Dat is vermoedelijk om het toestel steviger te maken. De Galaxy S8 Active is namelijk niet alleen stof- en waterdicht, maar voldoet ook aan de MIL-STD-810G-standaard. Dat betekent dat het toestel schokbestendig is en het scherm een val van anderhalve meter overleeft.

De S8 Active is 10 millimeter dik en weegt 206 gram, ten opzichte van 8 millimeter en 155 gram bij de gewone Galaxy S8. Daar staat tegenover dat de Active-variant over een grotere accu beschikt: 4000 mAh in plaats van 3000 mAh. Hoewel de Galaxy S8-accu bij veel gebruikers al een volle dag zonder opladen meegaat, doet de S8 Active daar dus nog een schepje bovenop.

Galaxy S8 Active in Nederland

Gezien het grote aantal lekken is het waarschijnlijk dat de smartphone binnen enkele weken officieel onthuld wordt. Het is echter nog maar de vraag of de Galaxy S8 Active in Nederland verschijnt. Het laatste toestel uit de reeks dat hier verscheen was de Galaxy S4 Active. Opvolgers werden enkel in de Verenigde Staten gelanceerd.

Samsung bracht hier onlangs wel een andere toughphone uit, de Galaxy Xcover 4. Dat toestel is minder krachtig dan een vlaggenschip, maar wel stukken steviger. De Xcover 4 kan met handschoenen aan bediend worden en overleeft een val van anderhalve meter.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu