Samsung start Android 8.0-bèta voor Galaxy S8, maar niet in Nederland

Thomas Haenen
30 oktober 2017, 16:42
2 min leestijd
Samsung start Android 8.0-bèta voor Galaxy S8, maar niet in Nederland

Bezitters van de Samsung Galaxy S8 kunnen spoedig aan de slag met een bètaversie van de Android 8.0-update. Die wordt uitgerold in een aantal landen, maar voorlopig helaas niet in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Android 8.0-bèta binnenkort beschikbaar

Als onderdeel van het Galaxy Beta Program test Samsung regelmatig nieuwe software voordat deze wordt uitgerold naar het brede publiek. Het bedrijf staat op het punt om Android 8.0 te testen. Een voorlopige versie van die nieuwe software is binnenkort beschikbaar voor een select groepje Galaxy S8- en Galaxy S8 Plus-gebruikers.

Tester wordt je echter niet zomaar. Zo moet je je allereerst hebben aangemeld voor het Galaxy Beta Program. Tevens heeft Samsung vooralsnog slechts een klein groepje landen geselecteerd voor de tests. Alleen gebruikers uit Zuid-Korea, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, China, Frankrijk, Spanje en India komen aan bod. Nederland is voorlopig niet aan de beurt, zo meldt Androidworld. Wij moeten waarschijnlijk tot de definitieve versie van de update wachten.

Definitieve update in 2018

Samsung heeft nog niet aangegeven wanneer de uitrol van de nieuwe software precies start. De verwachting is dat deze bètaversie binnen enkele dagen beschikbaar is. Als de test goed verloopt, volgt een definitieve versie nog mogelijk voor het einde van het jaar. Omdat nieuwe software echter geleidelijk wereldwijd wordt uitgerold, kan het zijn dat we in Nederland pas in de loop van 2018 een Android 8.0-update voor de Galaxy S8 krijgen. Ook andere Samsung-smartphones, zoals de Galaxy Note 8, volgen pas later.

Android 8.0 introduceert een groot aantal nieuwe functies, waaronder een picture-in-picture-modus voor het kijken van de video. Ook zijn er notificatiekanalen toegevoegd, waarmee je meer grip krijgt op welke berichten een app je wel of niet mag sturen. Google heeft tevens het accuverbruik van apps op stand-by teruggedrongen. Naar verwachting geeft Samsung zijn eigen TouchWiz-interface ook nog een make-over. Wat de fabrikant precies toevoegt en aanpast, is echter nog onbekend. Lees meer in de Android 8.0 (Oreo) review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu