De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit is er nieuw in Android 8.0 voor de Samsung Galaxy S8

Thomas Haenen
2 november 2017, 10:22
2 min leestijd
Dit is er nieuw in Android 8.0 voor de Samsung Galaxy S8

Samsung geeft binnenkort een voorlopige versie vrij van Android 8.0 voor de Galaxy S8. Daarbij zit ook een changelog, die een eerste indruk geeft van alle nieuwe features.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Android Oreo-features

Een Android Oreo-bèta is binnen afzienbare tijd beschikbaar voor de Samsung Galaxy S8, zo schreven we onlangs al. De nieuwe software wordt vanaf deze week vrijgegeven voor een selecte groep gebruikers (maar nog niet in Nederland). De bèta introduceert een flink aantal grote en kleine verbeteringen, zo blijkt uit een changelog die Droid-Life bemachtigd heeft.

Zo pakt Samsung een aantal features mee die Google zelf met Android 8.0 introduceert, zoals notificatiekanalen. Daarmee kun je aangeven welke berichten een app je wel en niet mag sturen. Ook app-snelkoppelingen zijn aanwezig; druk je op een app-icoontje op het homescreen, dan kun je direct naar een specifieke functie in de app springen (zie afbeelding rechts). Op bluetooth-gebied ondersteunt Samsung nu de AAC- en LDAC-codecs, die voor beter geluid over de draadloze verbinding zorgen.

Keyboard krijgt gifs, Cloud wordt slimmer

Daarnaast zijn er tal van verbeteringen voor Samsungs eigen apps en diensten. Het Samsung-toetsenbord laat je nu ook gif-afbeeldingen zoeken en versturen, en met een nieuwe menubalk heb je direct toegang tot veelgebruikte functies. Het uitklapbare Edge Screen wordt van meer kleuropties voorzien, en heeft een duidelijk lettertype gekregen.

De Samsung Cloud-opslagdienst laat je met deze update elk bestandstype opslaan. Voorheen kon je daar enkel je back-ups kwijt. Met de update kun je overigens ook aangeven welk deel van je back-up wel en niet bewaard wordt, als je bijvoorbeeld bepaalde foto’s uit je archief wil halen. Tevens kun je met de Find My Mobile-app nu op afstand een back-up van je gegevens maken.

Dual Messenger-ondersteuning

De Samsung Galaxy S8 krijgt tevens dezelfde Dual Messenger-optie als verschillende andere recente Samsung-smartphones. Daarmee kun je twee exemplaren van WhatsApp of Facebook Messenger op één toestel zetten. Handig als je bijvoorbeeld aparte accounts hebt voor werk en privé.

Tot slot is er nog een waslijst aan kleinere verbeteringen. De Video-app laat je op dubbele snelheid afspelen, de Klok-app krijgt een landschapsmodus en in Samsung Health is je stappenteller nu duidelijker zichtbaar.

Volgens Samsung worden er tijdens de testperiode nog verschillende andere nieuwe functies toegevoegd. De changelog van de uiteindelijke update wordt dus nog een stukje langer. Wanneer de Android 8.0-update voor de Galaxy S8 precies verschijnt is nog onbekend, maar de verwachting is begin 2018.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Droid-Life
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu