De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Irisscanner Galaxy S8 faalt: zo beveilig je jouw toestel het beste

Erwin Vogelaar
23 mei 2017, 19:15
2 min leestijd
Irisscanner Galaxy S8 faalt: zo beveilig je jouw toestel het beste

De moderne irisscanner is makkelijk te foppen met een foto. Dit is hoe je jouw Samsung Galaxy S8 beveiliging wel goed instelt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 beveiliging niet via irisscanner

De Samsung Galaxy S8 is vooruitstrevend met zijn irisscanner. Hiermee ontgrendel je namelijk de telefoon door enkel met je oog naar de camera te kijken. In theorie een veilige en handige functie, omdat iedereen een unieke iris heeft. In de praktijk valt het toch tegen. Dat is niet alleen omdat de scanner heel gevoelig is, waardoor je door teveel beweging of met minder licht het toestel niet kunt ontgrendelen. Het is voornamelijk omdat de scanner relatief makkelijk te foppen is. Hackerclub Chaos Computer Club (CCC) omzeilt de irisscanner van de Galaxy S8 met de foto van een oog en een contactlens.

Het erge is dat een foto in nachtmodus van een afstandje al voldoende is om de scanner om de tuin te leiden, zoals in de video van CCC te zien is. Dus als iemand van een afstandje een foto van jou maakt, kan diegene zonder teveel gedoe in jouw toestel komen als je enkel de irisscanner als beveiliging hebt ingesteld. Samsung stelt tegenover de BBC zich hier bewust van te zijn.

Je toestel beter beveiligen

Er zijn gelukkig meer manieren om je Android-smartphone te beveiligen. Dit kan met een code of via een vingerafdruk. Beide hebben nadelen. Een vingerafdruk kan nagemaakt worden en een code kan worden afgekeken of worden geraden. Het beste is om twee methodes te combineren. Stel in dat je zowel een vingerafdruk als een code moet invoeren om toegang te krijgen tot je toestel, dan zit je goed.

galaxy s8 beveiliging

“Irisherkenning staat op het punt om door te breken”, schrijft CCC. “Toegangscontrolesystemen bij bijvoorbeeld luchthavens en grenzen, smartphones, de onvermijdelijke Internet of Things-apparaten en zelfs betaalmethodes en vr-systemen zijn uitgerust met de technologie. Maar biometrische authenticatie voldoet niet aan de geadverteerde beloftes voor beveiliging.”

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu