De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung blokkeert optie om Bixby-knop van Galaxy S8 aan te passen

Thomas Haenen
18 april 2017, 9:34
2 min leestijd
Samsung blokkeert optie om Bixby-knop van Galaxy S8 aan te passen

Ingenieuze types ontdekten onlangs een manier om de Galaxy S8 Bixby-knop aan te passen naar elke andere app. Die mogelijkheid is nu door Samsung geblokkeerd.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Bixby-knop geblokkeerd

De Samsung Galaxy S8 beschikt over een fysieke Bixby-knop op de zijkant van het toestel. Daarmee kan Samsungs virtuele assistent op elk moment opgeroepen worden. Omdat niet iedereen op Bixby zit te wachten, gingen vroege gebruikers van de smartphone al snel op zoek naar andere manieren om de knop in te zetten. Zij ontdekten dat het met apps mogelijk was om met de knop elke andere app of functie te openen. Zo kun je bijvoorbeeld de Google Assistant in plaats van Bixby activeren.

galaxy s8 stembesturing

Samsung zag deze aanpassingen blijkbaar niet zitten, en heeft het aanpassen van de Galaxy S8 Bixby-knop geblokkeerd vlak voor de release van het toestel. Met een kleine over-the-air-update heeft het bedrijf enkele aanpassingen aan de software doorgevoerd. Eén van de veranderingen is dat de knop niet meer aangepast kan worden.

Verschillende gebruikers op Twitter melden dat de knop nu niet meer getoond wordt in de toegankelijkheidsopties, maar dat de functionaliteit dieper in het systeem wordt bepaald. Dat zorgt ervoor dat je alleen aanpassingen kan doorvoeren door de Galaxy S8 te rooten. Daardoor zitten de meeste gebruikers vast aan Bixby.

Meer over Samsung Bixby

Bixby is een virtuele assistent van Samsung die terug te vinden is in verschillende meegeleverde apps. Zo kan Bixby objecten herkennen in de camera-app. Ook kun je er je notities mee onthouden en er automatisch reminders over ontvangen. Samsungs maakte onlangs bekend dat stembesturing pas later volgt. Als je nu op de knop drukt, verschijnt Bixby Home in beeld. Dat is een overzicht van widgets van enkele populaire apps waar voor jou relevante informatie wordt getoond.

De Samsung Galaxy S8 is vanaf 28 april in Nederland verkrijgbaar voor 799 euro. Met een pre-order krijg je het toestel echter al aanstaande donderdag 20 april thuisbezorgd. De iets grotere Galaxy S8 Plus verschijnt gelijktijdig.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu