De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung maakt Bixby voor Galaxy S8 beschikbaar in Zuid-Korea

Thomas Haenen
1 mei 2017, 10:35
2 min leestijd
Samsung maakt Bixby voor Galaxy S8 beschikbaar in Zuid-Korea

De Samsung Galaxy S8 is sinds vorige week te koop, maar de stemgestuurde Bixby-assistent liet nog iets langer op zich wachten. Pas vandaag beleeft de stembesturing zijn primeur, maar enkel in Zuid-Korea.

Galaxy S8 Bixby release

Bij de introductie van de Galaxy S8 werd Bixby nog neergezet als één van de belangrijkste features van de smartphone. Het toestel beschikt zelfs over een fysieke knop op de zijkant, waarmee de assistent op elk moment geopend kan worden.

Vlak voor de release maakte Samsung echter bekend dat de assistent incompleet gelanceerd zou worden. Bixby Voice, de stembesturing, zou pas ‘later dit voorjaar’ gelanceerd worden. Vandaag beleeft de stembesturing eindelijk zijn primeur, zij het in beperkte vorm. Bixby Voice is per direct beschikbaar in Zuid-Korea, het thuisland van Samsung.

Galaxy S8 Bixby release

Het is nog onbekend wanneer de assistent naar andere landen beschikbaar. De verwachting is dat de Amerikaanse versie binnen enkele weken volgt. Samsung heeft voorlopig geen plannen om Bixby Voice in het Nederlands te lanceren, maar vermoedelijk kunnen wij de assistent ook binnen enkele weken in het Engels proberen.

Overigens zijn andere onderdelen van de assistent al wél beschikbaar. Druk je op de knop op de zijkant, dan wordt Bixby Home geopend. Dat is een overzicht van widgets voor verschillende apps die je regelmatig gebruikt. Ook Bixby Vision, de ingebouwde objectherkenning in de camera-app, is al aanwezig.

Lees ook: Haal alles uit de Samsung Galaxy S8 met deze 19 tips

Zo werkt Bixby Voice

Bixby Voice biedt stembesturing in een groot aantal meegeleverde Galaxy S8-apps. Zo kun je de assistent vragen om berichten te versturen, een selfie te maken of om het weer van vandaag voor te lezen. Daarnaast heeft Samsung gesuggereerd dat ontwikkelaars op termijn Bixby kunnen inbouwen in hun bestaande apps.

De Samsung Galaxy S8 is sinds afgelopen vrijdag beschikbaar in Nederland. De smartphone heeft een adviesprijs van 799 euro en beschikt over een voorkantvullend scherm dat doorloopt in de randen. Ook heeft de smartphone krachtige hardware en een 12 megapixel-sensor met dual pixel-technologie. De Galaxy S8 Plus, met zijn iets grotere 6,2 inch-scherm, wordt voor 899 euro verkocht. Hieronder zetten we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 261,-

Bekijk prijzen
Samsung Galaxy S8 Plus

Samsung Galaxy S8 Plus prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 333,-

Bekijk prijzen

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ZDNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu