De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung blokkeert apps die Bixby-knop Galaxy S8 aanpassen

Thomas Haenen
10 juli 2017, 9:18
2 min leestijd
Samsung blokkeert apps die Bixby-knop Galaxy S8 aanpassen

De laatste update voor de Samsung Galaxy S8 blokkeert apps die de Bixby-knop op het toestel aanpassen. Het is onduidelijk waarom Samsung dit blokkeert.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Bixby-update blokkeert apps

Op de zijkant van de Galaxy S8 zit een speciale knop voor Bixby. Zo openen gebruikers met één druk op de knop de nieuwe virtuele assistent. Bixby wordt echter niet door alle gebruikers gewaardeerd, en dus doken er al snel apps op die je de gelegenheid gaven de functionaliteit van de knop aan te passen. Om bijvoorbeeld de camera of een specifieke app te openen.

Samsung Galaxy S8 Bixby-knop

Samsung onderneemt echter stappen om deze applicaties te blokkeren, zo bericht Android Police. De fabrikant heeft in Amerika al een update uitgerold die alle bestaande apps onbruikbaar maakt. BixBye, BxActions, Bixby Button Remapper en anderen lijken na het installeren van de update niet meer te werken. De ontwikkelaars van de apps geven aan dat ze voorlopig niet om de blokkade heen kunnen. Dezelfde update is ook voor de grotere Galaxy S8 Plus uitgerold.

Hoewel de Galaxy S8 Bixby-update vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is, lijkt het een kwestie van tijd voor andere landen aan de beurt zijn. Nederland volgt vermoedelijk snel. Samsung zelf heeft nog geen verklaring gegeven over de blokkering.

Zo werkt Bixby

Bixby werd met veel bombarie gepresenteerd bij de introductie van de Samsung Galaxy S8. De virtuele assistent zou geïntegreerd zijn met vrijwel alle meegeleverde apps, zodat je bijna alle acties met je stem kon uitvoeren. Op termijn moet Bixby ook in andere Samsung-apparaten zitten, zoals koelkasten, magnetrons en meer.

Vooralsnog is Bixby echter niets meer dan een belofte, want stembesturing is nog altijd niet beschikbaar. Eind vorige maand gaf Samsung een eerste testversie van Bixby Voice vrij, maar het is nog onduidelijk wanneer de definitieve versie volgt. Een druk op de Bixby-knop opent nu alleen een overzicht van verschillende widgets, vergelijkbaar met Google Now. Meer hierover lees je in de Samsung Galaxy S8 review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu