Nieuwe Samsung-patenten suggereren dubbele Galaxy S8-camera

Thomas Haenen
10 oktober 2016, 17:45
2 min leestijd
Nieuwe Samsung-patenten suggereren dubbele Galaxy S8-camera

In verschillenden landen heeft Samsung merkregistraties en patenten vastgelegd voor een nieuw type camera. Mogelijk zijn dit de eerste tekenen van de Galaxy S8-camera.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8-camera

Samsung heeft zowel in thuisland Zuid-Korea als in de Verenigde Staten de ‘LightUp Camera’ en ‘Light+ Camera’ geregistreerd, zo ontdekte GalaxyClub. Bij beide merknamen heeft Samsung aangegeven dat het gaat om “camerasensors voor het verbeteren van de helderheid van de foto’s die in situaties die met weinig daglicht gemaakt zijn”. Dat de merknaam in meerdere landen vastgelegd wordt suggereert dat het om de Galaxy S8-camera gaat.

Samsung Galaxy S8-camera

Eerdere geruchten suggereerden dat de Galaxy S8 over een dubbele lens achterop zou beschikken. Het zou de eerste Samsung-smartphone met een dubbele camera zijn. Eén van de camera’s zou 16 megapixels bieden, de ander zou een 8 megapixel-camera zijn. Deze nieuwe merknaamregistraties suggereren dat Samsung de tweede camera inzet om sneller en scherper beeld te krijgen. Huawei past een soortgelijke techniek toe met de camera van de Huawei P9. Daar wordt een tweede zwart/wit-lens ingezet om extra scherpte toe te voegen aan elke foto die je schiet.

LightUp vs. Duo Pixel

Met de Galaxy S7 zette Samsung ook al een camera neer die ijzersterk presteerde in situaties met weinig licht. Dat toestel moest het met een enkele 16 megapixel-camera achterop doen. Het bedrijf gebruikte nieuwe Duo Pixel-sensoren die snel kunnen scherpstellen en ook in het donker nog alles goed in beeld weten te brengen. Wat voor verbeteringen deze LightUp-sensoren weten te brengen is nog onbekend.

Net als zijn voorgangers wordt de Samsung Galaxy S8 waarschijnlijk voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona getoond. Doorgaans onthult de fabrikant zijn nieuwe vlaggenschip in de laatste week van februari. Ondanks eerdere geruchten lijkt het waarschijnlijk dat Samsung zich ook dit jaar aan die planning houdt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: GalaxyClub
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu