Galaxy S8 ondersteunt nu Daydream: waarom het de moeite waard is

Erwin Vogelaar
1 augustus 2017, 20:22
2 min leestijd
Galaxy S8 ondersteunt nu Daydream: waarom het de moeite waard is

De Samsung Galaxy S8 heeft via een Daydream-update nu ondersteuning voor Googles virtual reality. Dit betekent dat je met een Daydream-bril nieuwe vr-ervaringen kunt beleven.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Daydream-update voor Googles virtual reality

We hebben er even op moeten wachten, maar het is nu mogelijk om met de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus Daydream te gebruiken. Daydream is het virtualrealityplatform van Google, dat je naast de Gear VR gebruikt voor meer vr-ervaringen. Hierdoor worden de toestellen van Samsung de ultieme plek om op een toegankelijke manier virtual reality te beleven. Het grote nadeel is wel dat je er een aparte bril voor nodig hebt.

De ondersteuning voor Daydream wordt uitgerold in een over-the-air-update. Dus het kan even duren tot jouw toestel de optie krijgt. Zodra het zover is, download je de Daydream-app in de Play Store.

Dat je een aparte bril moet kopen, komt onder andere door de controller die wordt meegeleverd. Het is een opvallend zachte bril waar het toestel ingeschoven wordt. De bril is in Nederland onder andere via Bol.com verkrijgbaar en kost daar nu 109,95 euro. Dat is best veel geld als je al een Gear VR-bril hebt. Is dat de moeite waard?

De moeite waard

Met Daydream is het mogelijk om vr-ervaringen te beleven die niet voor de Gear VR beschikbaar zijn. Denk aan YouTube VR dat elke video op YouTube als vr-ervaring kan laden. Daarnaast is het met Daydream makkelijk om vr-ervaringen via Chrome te beleven. Google is druk bezig met WebVR, zodat je steeds minder losse apps nodig hebt voor virtual reality.

Daarnaast zijn er nog andere vr-ervaringen die exclusief voor Daydream verkrijgbaar zijn, zoals verschillende games. Of die genoeg zijn om een aankoop te rechtvaardigen, ligt uiteraard aan wat jij leuk vindt. Struin daarvoor eens door het aanbod van Daydream-ervaringen. Als je zoveel mogelijk verschillende ervaringen wil, dan moet je echt zowel met Gear VR als Daydream aan de slag.

Lees het laatste nieuws over Daydream

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's