De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Daydream werkt niet op de Samsung Galaxy S8

Erwin Vogelaar
2 april 2017, 18:49
2 min leestijd
Google Daydream werkt niet op de Samsung Galaxy S8

Je kunt niet met de Samsung Galaxy S8 Daydream gebruiken. Dit terwijl het toestel qua hardware meer dan genoeg aan boord heeft.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Daydream

Googles virtualrealityplatform Daydream is beperkt tot toestellen die ‘Daydream ready’ zijn. Voor deze status hebben smartphones specifieke hardware nodig. Er moeten namelijk twee streams met zestig frames per seconde gedraaid kunnen worden zonder vertraging. De nieuwe Samsung Galaxy S8 voldoet zeker aan de eisen van Google, maar toch werkt Daydream er niet op. Als je Daydream probeert te installeren, krijg je een error. Dit houdt vr-liefhebbers echter niet tegen.

galaxy s8 daydream

Als we het hebben over toestellen die het meest geschikt zijn voor virtual reality, dan staat de Galaxy S8 toch wel bovenaan. De S8 heeft een haarscherp scherm en hardware waarmee flinke games soepel draaien. Samsung wil echter dat je voor je vr-ervaringen de vernieuwde Gear VR koopt. Om ook Daydream te ondersteunen zou Samsung een regel code moeten toevoegen aan het toestel. Of dit ooit gaat gebeuren is betwijfelbaar. Website VR Heads stelt echter dat je in principe Daydream op elk Android-toestel kunt gebruiken door dat zinnetje gewoon zelf toe te voegen. Hoe dat moet legt de website hier uit.

Lees ook: Deze verbeteringen willen ontwikkelaars voor Gear VR

Er staan verschillende apps op het Oculus-platform waar de Gear VR en Google Daydream gebruik van maken. Het is daarom voor gebruikers fijn om van beide platformen gebruik te kunnen maken.

Samsung Galaxy S8

De Galaxy S8 ligt vanaf 28 april in de winkels, maar je kunt het toestel al een week eerder ontvangen. Als je jouw toestel op of voor 19 april bestelt, dan kun je er al op 20 april mee aan de slag. Voor meer informatie kun je hier een kijkje nemen. De Galaxy S8 valt voornamelijk op door het riante scherm dat bijna de volledige voorkant van het toestel in beslag neemt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: VR Heads
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu