De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

4 zaken die we nog níet weten over de Samsung Galaxy S8

Thomas Haenen
18 januari 2017, 20:20
5 min leestijd
4 zaken die we nog níet weten over de Samsung Galaxy S8

De laatste tijd zien we zoveel geruchten over de Galaxy S8 voorbij komen dat je haast zou denken dat alles al uitgelekt is. Niets is echter minder waar. Wij zetten de kleine Galaxy S8 details waarover we in het duister tasten op een rijtje voor je.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 details

Dat Samsung aan een nieuw vlaggenschip werkt zal waarschijnlijk niemand verbazen. Dat de opvolger van de Samsung Galaxy S8 over krachtigere hardware, een strak nieuw design en andere verbeteringen beschikt, ligt ook nog voor de hand. Toch tasten we nog in het duister over verschillende aspecten van het toestel. Nu de release van het toestel steeds dichterbij komt hebben we de overgebleven onduidelijkheden voor je verzameld: dit zijn de Galaxy S8 details die we graag opgehelderd zien.

Galaxy S8 details

1. Galaxy S8 releasedatum: februari, april of mei?

In voorgaande jaren was het makkelijk: Samsung onthulde zijn nieuwe vlaggenschip steevast eind februari, vlak voor het Mobile World Congress. Voor het eerst in lange tijd lijkt Samsung dit jaar van dat schema af te wijken. De oorzaak? De accuproblemen van de Samsung Galaxy Note 7. Na tientallen ontploffende toestellen zag de fabrikant zich eind vorig jaar genoodzaakt om de productie van dat toestel stop te zetten. Om nieuwe problemen te voorkomen wordt de Galaxy S8 net wat uitvoeriger getest dan zijn voorgangers. Daardoor wordt ook de releasedatum mogelijk enkele weken teruggeduwd.

Toch lijkt niemand met enige zekerheid te kunnen zeggen wanneer de opvolger van de Galaxy S7 nou gepresenteerd wordt. Sommige bronnen beweren dat dat nog steeds eind februari gebeurt, om de concurrentie te snel af te zijn. Maar in de voorbije week hebben we ook 28 maart, 15 april en 18 april gehoord als mogelijke aankondigingsdata.De daadwerkelijke Galaxy S8 releasedatum is ook nog wat onzeker. Vermoedelijk is deze ook in april, maar ook maart en zelfs eind mei worden soms geopperd.

Voorspelling: We verwachten dat Samsung het toestel toch gewoon eind februari onthult, maar dat de release iets langer op zich laat wachten dan voorgaande jaren. Niet begin maart, maar pas in april. Wil je een Galaxy S8 kopen of een Galaxy S8 met abonnement? Houd dan onze Galaxy S8 pagina in de gaten voor het laatste nieuws, prijzen, levertijden en meer.

Galaxy S7

2. Galaxy S8 Plus: één of twee toestellen?

Voorgaande jaren gaf Samsung gebruikers de keuze tussen verschillende varianten van zijn vlaggenschip. Zo kon je in 2016 kiezen tussen de Samsung Galaxy S7, of de iets grotere Galaxy S7 Edge met een gebogen scherm. Samsung lijkt er nu echter voor te kiezen om al zijn high-end smartphones van een gebogen scherm te voorzien. Het bedrijf ziet dit als een onderscheidend punt; immers, niemand anders biedt gebogen schermen aan. De eind vorig jaar aangekondigde Samsung Galaxy Note 7 was daarom al standaard van een curve voorzien.

Als de Samsung Galaxy S8 standaard een gebogen scherm heeft, is het maar de vraag of er nog wel een tweede model komt dit jaar. Velen beweren van wel: een Samsung Galaxy S8 Plus is in de maak, zo claimen zij. Die variant wordt voorzien van een groter, 6 of 6,2 inch-scherm met mogelijk een 4K-resolutie.

De S8 Plus zou verder over nagenoeg dezelfde specificaties beschikken, met mogelijk hooguit wat kleine verbeteringen voor de camera. Zo wordt door sommigen beweerd dat alleen deze variant beschikt over een tweede camera. Anderen zeggen dat er helemaal geen S8 Plus verschijnt. Met een grotere Galaxy S8 zou Samsung immers direct concurreren met zijn Galaxy Note-serie. De verwachting is dat de Galaxy Note 8 in augustus of september verschijnt, maar een eventuele Galaxy S8 Plus zou zich in hetzelfde vaarwater bevinden.

Voorspelling: Samsung brengt twee varianten uit, de Galaxy S8 en S8 Plus. De Plus krijgt een groter scherm, een iets betere camera en is zo’n 100 tot 150 euro. Verder zijn de twee toestellen identiek.

3. Wel of geen Galaxy S8 koptelefoonaansluiting?

Misschien wel de meest teleurstellende trend van het afgelopen jaar: fabrikanten die de koptelefoonaansluiting schrappen van hun smartphone. Niet alleen Apple’s iPhone 7 moest het zonder doen, maar ook Motorola’s Moto Z en de HTC U Ultra. Vrijwel alle recentelijk aangekondigde vlaggenschepen hebben geen aansluiting. Als consument kreeg je de keuze: sluit je oordopjes maar aan op de usb-poort met een extra kabeltje, of stap over naar draadloze koptelefoons. Echt gebruiksvriendelijk was het niet.

Eind vorig jaar ging het gerucht dat ook Samsung overstag zou gaan: de Galaxy S8 moest het zonder 3,5mm-aansluiting doen. Al snel doken er echter weer geruchten op die het tegenovergestelde beweerden. Het lijkt erop dat het bedrijf op het laatste moment van mening is veranderd en dat de poort behouden blijft, maar echt zeker zijn we nog niet.

Voorspelling: De koptelefoonpoort blijft, al is het maar zodat Samsung kan claimen consumentvriendelijker te zijn dan grote concurrent Apple.

Huawei P9 Plus camera

4. Camera: meer megapixels of extra lens?

Ere wie ere toekomt, de Samsung Galaxy S7 had één van de beste smartphonecamera’s van 2016. Onder alle omstandigheden presteerde de camera uitstekend: weinig licht, veel beweging of flinke tableaus, het ging de Galaxy S7 allemaal goed af. Daardoor zijn we erg benieuwd hoe Samsung de camera gaat verbeteren met de Galaxy S8.

Sommige bronnen beweren dat Samsung voor meer megapixels kiest. De voorspellingen daarover lopen uiteen: sommigen verwachten een 16 of 20 megapixel-camera, een enkeling beweert zelfs dat het bedrijf voor een 30 megapixel-camera kiest. Het is echter waarschijnlijker dat de Galaxy S8 een extra lens krijgt achterop. Onder andere de LG G5 en Huawei P9 beschikten vorig jaar al over een extra camera, waarmee je bijvoorbeeld bredere foto’s kan schieten of de focus achteraf kan aanpassen. Ook zijn foto’s met zo’n extra sensor vaak net wat scherper, omdat het beeld van beide lenzen gecombineerd kan worden.

Voorspelling: Een extra camera lijkt de meest logische stap. Zo staat Samsung weer op gelijke voet met veel concurrenten én maken ze een zichtbare sprong voorwaarts. Met meer megapixels alleen val je niet meer op.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu