De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo verander je straks je Galaxy S8 in een desktopcomputer met Dex

Thomas Haenen
22 februari 2017, 9:29
2 min leestijd
Zo verander je straks je Galaxy S8 in een desktopcomputer met Dex

De Samsung Galaxy S8 moet meer dan alleen een smartphone worden, zo blijkt uit nieuwe afbeeldingen. Het toestel kan met een speciaal Dex-dock ook omgetoverd worden tot een desktopcomputer.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Dex-dock

Verwijzingen naar Samsung Dex werden ontdekt in de handleiding van de Galaxy Tab S3. In documenten over de onaangekondigde tablet zijn schetsen te vinden van hoe Dex precies werkt. Dex wordt waarschijnlijk gelanceerd met de Samsung Galaxy S8, die eind maart officieel verschijnt.

Het lijkt erop dat Samsung Dex een speciaal dock is voor de Galaxy S8. Je stopt de smartphone in de dock, en sluit deze vervolgens met een hdmi-kabel aan op je monitor. Vervolgens krijg je een aangepaste versie van de Galaxy S8-software in beeld, die is geoptimaliseerd voor grotere schermen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere apps naast elkaar geopend hebben in losse vensters.

Samsung Galaxy S8 Dex-dock

Eventueel kun je met bluetooth een toetsenbord, muis of andere accessoires aan de Galaxy S8 koppelen om het werken makkelijker te maken. Het is nog onduidelijk wat voor aanpassingen Samsung maakt aan Android voor Dex en of elke app geschikt is voor de desktopmodus.

Microsoft Continuum-alternatief

Samsung is niet het eerste bedrijf dat een desktop-optie aanbiedt voor zijn smartphones. Eind 2015 verscheen Windows 10 voor smartphones, voorzien van een zogenaamde Continuum-optie. Met een speciaal Dock konden gebruikers hun mobiele versie van Windows veranderen in een desktopversie. Continuum werkte echter alleen met een handjevol Microsoft-apps en was niet geschikt voor gewone desktopapplicaties. Bovendien werden er nauwelijks Windows-smartphones verkocht waardoor het succes zeer beperkt was.

Microsoft verkocht het Continuum-dock voor zo’n 100 euro. De adviesprijs van het Galaxy S8 Dex-dock is nog onbekend. Het dock wordt waarschijnlijk op 29 maart officieel onthuld, gelijktijdig met de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Beide smartphones zijn waarschijnlijk vanaf april verkrijgbaar. Wil je een Galaxy S8 kopen of een Galaxy S8 met abonnement? Op onze vergelijkerpagina’s vind je het laatste nieuws met betrekking tot prijzen, levertijden en de beste deals als verkoop start.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu