‘Samsung maakt Edge-scherm standaard voor Galaxy S8’

Thomas Haenen
8 augustus 2016, 9:09
2 min leestijd
‘Samsung maakt Edge-scherm standaard voor Galaxy S8’

De Samsung Galaxy S-serie zal vanaf volgend jaar misschien standaard geleverd worden met een gebogen scherm. Het bedrijf zou een Edge-scherm vanaf de Galaxy S8 de standaard maken en afstappen van platte schermen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 Edge-scherm

In de toekomst beschikken mogelijke alle Galaxy S-toestellen over een gebogen scherm, zo zegt DJ Koh in een gesprek met de Korea Herald. Koh is het hoofd van Samsungs mobiele divisie en volgens hem heeft de fabrikant serieuze plannen om platte schermen te schrappen. “Samsung overweegt om het Edge-scherm onderdeel te maken van de identiteit van de Galaxy S-serie, als we consumenten een aangepaste interface en unieke functies kunnen gebieden voor het gebogen scherm,” aldus Koh.

galaxy note 7 renders

Samsung lijkt nu al stappen te zetten om het Edge-scherm de standaard te maken. Zo wordt de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy Note 7 slechts in een enkele variant uitgebracht, mét gebogen scherm. Eerder dit jaar gaf Samsung consumenten nog de keuze met de Galaxy S7, waarvan zowel een gewone variant als een S7 Edge-variant verscheen. Hoewel de gebogen optie zo’n honderd euro duurder is, wordt dit model volgens Samsung een stuk beter verkocht.

In 2014 bracht Samsung de eerste smartphone uit met een gebogen scherm, de Galaxy Note Edge. Het was een relatief voorzichtig experiment, waarbij het scherm slechts aan één kant schuin afliep. Op de rand werden snelkoppelingen naar verschillende apps en functies geplaatst en konden notificaties getoond worden. De functionaliteit van het Edge-scherm werd in latere jaren verder uitgebreid, al wordt het ook vooral gezien als designelement. Samsung is nog altijd de enige fabrikant die vlaggenschepen met gebogen scherm produceert en valt daarmee flink op in de winkels.

Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 wordt waarschijnlijk in het voorjaar van 2017 officieel onthuld. Hoewel het voor de hand ligt dat in ieder geval één variant van dat toestel over een gebogen scherm beschikt, lijken de uitspraken van Koh te onderstrepen dat dat best wel eens de standaard kan zijn. Net als de Galaxy Note 7 verschijnt er dan mogelijk geen ‘Galaxy S8 Edge’, maar slechts een enkel model dat al direct over het opvallende scherm beschikt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Korea Herald
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu