Let op: Galaxy S8 Fast Charge werkt alléén op stand-by

Thomas Haenen
12 mei 2017, 9:08
2 min leestijd
Let op: Galaxy S8 Fast Charge werkt alléén op stand-by

De Samsung Galaxy S8 kan alleen op stand-by snel opgeladen worden. Gelijktijdig het toestel gebruiken en met Fast Charge opladen zit er dus niet in.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Fast Charge: alleen met scherm uit

Quick of Fast Charge is één van de handigste nieuwe features in smartphones van de afgelopen jaren. Met slechts een paar minuten laden heb je plotseling genoeg accuduur om weer een paar uur door te kunnen. Vrijwel elk Android-vlaggenschip beschikt er inmiddels over. Toch zitten er grote verschillende in de oplaadsnelheid tussen de toestellen, zo ontdekte Phandroid.

De Samsung Galaxy S8 heeft in theorie slechts 1 uur en 37 minuten nodig om van 0 naar 100 procent accu te gaan. Uit onderzoek blijkt echter dat deze Fast Charge-technologie niet gebruikt wordt als het toestel zelf aan staat. Met het scherm aan heeft de Galaxy S8 bijna drie uur nodig om 100 procent te betalen.

Galaxy S8 Fast Charge

Sluit je de meegeleverde oplader aan, dan zal de Galaxy S8 op het scherm claimen dat Fast Charge geactiveerd is. In werkelijkheid werkt dit echter alleen als het scherm uit staat.

Concurrentie kan het wel

Dat is opvallend, want op de meeste Android-smartphones werkt Quick Charge zowel met het scherm aan als uit. Wel zijn er doorgaans wat beperkingen om te voorkomen dat het toestel oververhit. Zo wordt de Google Pixel alleen snel opgeladen met het scherm aan tijdens minder intensieve taken. Gebruik je WhatsApp of je browser dan gaat de accu vlot weer vol; ben je aan het gamen, dan doet de Pixel het wat voorzichtiger aan.

Een andere concurrent, de OnePlus 3T, wordt bijvoorbeeld geleverd met een speciale Dash Charge-oplader. Die oplader heeft een kleine interne koeling waarmee oververhitting tegengegaan wordt. Daardoor kun je op élk moment, zelfs met intensieve apps, sneller opladen.

Echt verrassend is het niet. De Samsung Galaxy S6 en S7 beschikten over precies dezelfde beperking. Wel is het frustrerend dat Samsung dit probleem nog altijd niet heeft aangepakt. Andere fabrikanten lukt het immers wel.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu