‘Galaxy S8 krijgt drukgevoelige functieknoppen’

Rick van der Veer
15 maart 2017, 11:11
2 min leestijd
‘Galaxy S8 krijgt drukgevoelige functieknoppen’

Samsung werkt volgens geruchten aan drukgevoelige functieknoppen voor de Galaxy S8. Met de Galaxy S8 Force Touch homeknop wordt de onderste rand van het scherm gevoelig voor verschillende drukniveaus.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Force Touch homeknop

Galaxy S8 Force Touch homeknop

De functieknoppen onderin het scherm van de Galaxy S8 worden drukgevoelig, zo beweert The Investor. De virtuele menu-, terug- en homeknoppen registreren hoe hard je drukt, waarmee je verschillende acties kunt uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld rechtstreeks een actie in een app uitvoeren door zachtjes te drukken, of juist iets anders te openen door harder te drukken.

Volgens de bronnen van The Investor toonde Samsung tijdens een vip-meeting op het Mobile World Congress van dit jaar nieuwe schermtechnologie die amoled-techniek combineert met drukgevoeligheid. Samsung Display zou de techniek eindelijk genoeg geperfectioneerd hebben om het in actie te tonen. Bovendien betekent dit evenement dat Samsung van plan is de techniek in de nabije toekomst te introduceren.

De Galaxy S8 krijgt alleen een drukgevoelige strook onderin het scherm, maar toekomstige smartphones krijgen meer. Voor de Galaxy Note 8, de vermeende opvolger van de Galaxy Note 7, heeft Samsung een volledig drukgevoelig scherm op de planning staan. Voor de Galaxy S8 was er niet genoeg tijd om dit op het hele scherm toe te passen, maar toekomstige Samsung-smartphones kunnen er dus op het hele scherm gebruik van maken.

Samsung is niet het eerste bedrijf dat een smartphone met een drukgevoelig scherm uitbrengt. Apple implementeerde zo’n scherm al op de iPhone 6S, waarbij het ‘3D Touch’ genoemd werd. Huawei gaf ook de Huawei P9 Plus een vergelijkbare functie. Dat bedrijf noemde het scherm ‘Press Touch’.

Meer over de Galaxy S8

De Galaxy S8 wordt op 29 maart aangekondigd op Samsung Unpacked, een eigen evenement van het bedrijf. Vervolgens ligt het toestel naar verwachting een paar weken later in de Nederlandse schappen, waarna je de Galaxy S8 met abonnement of een losse Galaxy S8 kopen kunt.

Samsung zet bij de Galaxy S8 vooral in op het scherm aan de voorkant. Dat is maar liefst 5,8 inch groot, zonder dat het toestel zelf veel gegroeid is. Om een groter scherm mogelijk te maken is de fysieke homeknop met vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. Het wordt dan de eerste Galaxy S-smartphone met aanraak- en mogelijk drukgevoelige knoppen aan de voorkant.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Investor
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu