De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung verwijdert vermelding sneller geheugen voor Galaxy S8

Erwin Vogelaar
7 mei 2017, 10:20
2 min leestijd
Samsung verwijdert vermelding sneller geheugen voor Galaxy S8

Samsung heeft de vermelding over het gebruik van een sneller type geheugen verwijderd in de specificaties van zijn nieuwste vlaggenschip. Het gebruikte Galaxy S8-geheugen kan namelijk iets trager zijn.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8-geheugen

Samsung heeft stilletjes de vermelding over het gebruik van een specifiek type geheugen voor de Galaxy S8 verwijderd. In de officiële specificaties en in de promotie voor het toestel, stelde het bedrijf dat UFS 2.1-geheugen gebruikt zou worden, maar in de praktijk wordt er een combinatie van UFS 2.1 en UFS 2.0 gebruikt. UFS 2.0 is iets trager.

Dit verhaal klinkt bekend van Huawei, dat op een gelijke manier niet eerlijk was tegenover de consument. In de Huawei P10 wordt namelijk ook verschillende types opslag gebruik. In het ene toestel wordt UFS 2.1 gebruikt, terwijl in het andere toestel het veel tragere eMMC 5.1 is verwerkt. Dit verschil betekent een enorme stap in snelheid. Huawei gaf de schuld aan tekorten, waardoor het niet mogelijk is om alle toestellen van exact dezelfde onderdelen te voorzien. Later heeft Huawei zijn excuses aangeboden over deze reactie.

Bij Samsung is het verschil tussen de twee types geheugen een stuk minder groot. Hierdoor zit er ook geen groot verschil in de snelheid tussen toestellen die UFS 2.1 of UFS 2.0 gebruiken. Het bedrijf heeft zich van te voren tevens ingedekt, want alle specs van de Galaxy S8 zijn volgens Samsung “onder voorbehoud van verandering zonder kennisgeving of verplichting”.

Maar hoewel Samsung zich legaal heeft ingedekt en het verschil niet groot is, is het toch niet netjes dat er reclame wordt gemaakt met specifieke specificaties die niet waar gemaakt kunnen worden in elke versie van het toestel.

Ben je benieuwd welk type geheugen er in jouw Galaxy S8 wordt gebruikt? Dat is te controleren. Hiervoor moet je wel deze app downloaden, om een terminal te openen. Vervolgens typ je dit commando: cat /proc/scsi/scsi. Het chipnummer kun je vervolgens opzoeken via Google.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu