De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Galaxy S8 gezichtsherkenning kan omzeild worden met een foto’

Thomas Haenen
31 maart 2017, 14:55
2 min leestijd
‘Galaxy S8 gezichtsherkenning kan omzeild worden met een foto’

De Samsung Galaxy S8 gezichtsherkenning is mogelijk niet zo strikt als je zou hopen. De beveiliging kan al omzeild worden door een foto te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 gezichtsherkenning

De Galaxy S8 gezichtsherkenning is wel erg snel tevreden: zodra het toestel het juiste gezicht ziet, wordt je smartphone direct ontgrendeld, zo blijkt uit onderstaande video. Het toestel lijkt daarbij geen onderscheid te maken tussen (platte) foto’s en een echt gezicht, waardoor het zeer makkelijk zou zijn de smartphone te ontgrendelen.

Let wel: daarbij is wel een redelijke close-up foto nodig. Een gewone profielfoto zoals die je op Facebook vindt, is waarschijnlijk niet genoeg. Bovendien beschikt de Galaxy S8 nog over verschillende andere beveiligingsmethodes. Zo kun je je toestel beschermen met een patroon of pincode. Achterop is daarnaast een vingerafdrukcanner te vinden, voorop een irisscanner. Mocht je betere beveiliging willen, dan kun je altijd nog deze opties overwegen.

Samsung zelf geeft bovendien aan dat enkele aspecten van het toestel niet met gezichtsherkenning ontgrendeld kunnen worden. “De Galaxy S8 voorziet in verschillende vormen van biometrische beveiliging met het hoogste veiligheidsniveau, waaronder de irisscanner en vingerafdrukscanner. Daarnaast biedt de Galaxy S8 gebruikers meerdere opties om hun telefoon te ontgrendelen, via biometrische beveiliging of via gemakkelijkere opties, zoals swipe en gezichtsherkenning,” zo laat het bedrijf weten in een reactie. “Het is belangrijk te benadrukken dat gezichtsherkenning, hoewel gemakkelijk, alleen gebruikt kan worden om de Galaxy S8 te ontgrendelen en niet gebruikt kan worden om toegang te krijgen tot Samsung Pay of de Beveiligde Map.”

De kans bestaat dat Samsung de betrouwbaarheid van de gezichtsherkenning de komende weken nog verbetert met een update. Aangezien het toestel officieel pas vanaf 28 april te koop is, heeft het bedrijf nog bijna een volle maand om het probleem te fixen.

Meer over de Samsung Galaxy S8

Overigens kun je het toestel al op 20 april in huis halen door een Galaxy S8 pre-order te plaatsen. Vroege bestellers krijgen hem namelijk ruim een week eerder thuisgestuurd. Je kunt de Galaxy S8 kopen voor 799 euro, in drie verschillende kleuren: zwart, grijs en zilver. Het toestel is verkrijgbaar bij vrijwel alle webwinkels, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een Galaxy S8 met abonnement in huis te halen bij één van de Nederlandse providers. Je kunt ook kiezen voor de grotere Galaxy S8 Plus, die voorzien is van een 6,2 inch-scherm maar verder nagenoeg identieke hardware.

De Galaxy S8 is voorzien van een voorkantvullend scherm dat doorloopt in de randen, een verbeterde 12 megapixel-camera en een waterdichte design. Nieuw is ook Bixby, een virtuele assistent die terug te vinden is in verschillende Samsung-apps.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's