‘Samsung Galaxy S8 uitgesteld naar april, homeknop verdwijnt’

Thomas Haenen
7 november 2016, 16:56
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 uitgesteld naar april, homeknop verdwijnt’

Samsung gaat mogelijk radicale stappen zetten met de Galaxy S8. Het toestel heeft mogelijk geen homeknop en verschijnt enkele maanden later dan verwacht.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 uitgesteld naar april

De Samsung Galaxy S8 wordt pas in april officieel onthuld, zo beweert de Wall Street Journal. Volgens de doorgaans betrouwbare zakenkrant wil Samsung zijn volgende vlaggenschip uitvoerig testen en daarvoor is meer tijd nodig. De precieze releasedatum staat nog niet helemaal vast, maar bronnen die de zakenkrant sprak hielden rekening met een uitstel van tot wel twee maanden.

Het zou een opvallende stap zijn van de fabrikant. De voorbije jaren presenteerde Samsung zijn nieuwe vlaggenschepen steeds eind februari, vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona. Verwacht werd dat Samsung ook dit jaar op eind februari mikte om het gat van de Note 7 zo snel mogelijk op te vullen.

Samsung smart glow

Toch lijkt de fabrikant nu de voorkeur te geven aan uitvoerige tests. Zo hoopt Samsung de problemen van de Galaxy Note 7 te voorkomen. De accu in dat toestel bleek in selecte gevallen spontaan vlam te vatten. Volgens bronnen heeft Samsung deze accu niet genoeg getest en de productie proberen te haasten.

Daarmee hoopt het bedrijf de problemen van de Galaxy Note 7 te voorkomen. Samsung zou de productie van dat toestel gehaast hebben om vóór de iPhone 7 in de winkels te liggen. Daardoor werd de accu niet voldoende getest, waardoor later bleek dat deze in selecte gevallen spontaan vlam vatte. Uiteindelijk moest Samsung het toestel definitief schrappen.

Galaxy S8 homeknop

Met de Galaxy S8 introduceert Samsung mogelijk ook een flink aangepast design. Zo zou er geen fysieke Galaxy S8 homeknop onder het scherm zitten. Het toestel is daarmee Samsungs eerste smartphone zonder homeknop in jaren. Het voordeel daarvan is dat er om de voorkant meer ruimte overblijft voor het scherm. De vingerafdrukscanner wordt in het scherm geintegreerd: een nieuwe optische scanner kan je vingerafdruk lezen als je deze op het scherm ligt.

Op de zijkant komt er juist een knop bij, zo beweert de bron. Met deze knop kunnen gebruikers op elk moment Bixby, Samsungs nieuwe virtuele assistent activeren. De fabrikant bevestigde vandaag het bestaan van Bixby; de toevoeging van een eigen knop suggereert dat de assistent een prominente rol krijgt in het nieuwe vlaggenschip.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu