‘Samsung Galaxy S8 vanaf 21 april te koop, voorzien van infinity display’

Thomas Haenen
25 januari 2017, 11:55
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 vanaf 21 april te koop, voorzien van infinity display’

De Samsung Galaxy S8 krijgt een voorkantvullend scherm, 64GB opslagruimte en kan ook gebruikt worden als desktopcomputer. Dat blijkt uit een groot nieuw lek over het onaangekondigde vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 infinity display

Hoewel veel informatie over de Galaxy S8 al uitgelekt is in de voorbije weken, zijn enkele aspecten van het toestel nog altijd onduidelijk. Een groot nieuw lek van The Guardian biedt echter inzicht in enkele van de belangrijkste onderdelen van het toestel, van de releasedatum tot de specificaties tot unieke features.

Galaxy S8 infinity display

Volgens de krant heeft Samsung twee toestellen in ontwikkeling, die intern de Dream en Dream 2 genoemd worden. De twee toestellen zijn – op het schermformaat na – nagenoeg identiek. De bron noemt geen precieze cijfers, maar zegt dat beide toestellen tussen de 5 en 6 inch groot zijn. Beide beschikken over een gebogen scherm dat doorloopt in de randen en vrijwel de hele voorkant vult. Samsung noemt het een ‘Galaxy S8 infinity display’, omdat meer dan 90 procent van de voorkant van het toestel uit scherm bestaat.

Galaxy S8 releasedatum

De Samsung Galaxy S8 wordt eind maart officieel onthuld, zo beweert de krant. Het toestel ligt vervolgens vanaf 21 april in de winkel. Die datum geldt voor het Verenigd Koninkrijk, maar vermoedelijk is de rest van Europa ook rond dezelfde dag aan de beurt. Wil je de Galaxy S8 kopen of een Galaxy S8 met abonnement? Houd dan onze Galaxy S8 pagina in de gaten voor het laatste nieuws, prijzen, levertijden en meer.

Samsung zou verschillende accessoires lanceren voor het toestel, waaronder een speciaal dock dat je aan een monitor kan koppelen. Daarmee kun je je Galaxy S8 als een desktopcomputer gebruiken. Het toestel heeft een speciale interface, ‘DeX’, voor grotere schermen. Hoeveel de dock gaat kosten, is nog onbekend.

Geen dubbele camera

Een ander opvallend nieuwtje is dat Samsung slechts kleine verbeteringen gepland zou hebben voor de camera. Op zich geen groot probleem, want de Galaxy S7-camera behoort nog altijd tot de beste smartphonecamera’s van het moment. Bronnen spraken eerder echter nog over een dubbele camera achterop de Galaxy S8, maar dat wordt door dit verhaal tegengesproken.

Het verhaal noemt nog verschillende overige specificaties die duidelijk maken dat Samsung van de Galaxy S8 het meest krachtige vlaggenschip van het moment wil maken. Zo wordt het toestel voorzien van de Snapdragon 835, de nieuwste chip van Qualcomm. Er is een zeer ruime 64GB aan opslagruimte aanwezig, met ruimte voor een geheugenkaart én een koptelefoonaansluiting. Zowel een vingerafdrukscanner (achterop) als een irisscanner (voorop) zijn aanwezig.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu