‘Samsung Galaxy S8 heeft irisscanner en dubbele camera’

Thomas Haenen
19 oktober 2016, 16:55
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 heeft irisscanner en dubbele camera’

De Samsung Galaxy S8 krijgt een dubbele camera en irisscanner. Leveranciers van het Koreaanse bedrijf zijn daar inmiddels vrijwel zeker van.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 irisscanner

Samsung is van plan de Galaxy S8 zowel van een irisscanner als een dubbele camera te voorzien, zo verwachten leveranciers volgens The Korea Herald. Geruchten over een extra lens achterop zoemen al een tijdje rond, maar worden de laatste tijd steeds concreter.

De leveranciers zouden mede door het schrappen van de Galaxy Note 7 een stuk zekerder zijn van de nieuwe features. Toen Samsung de productie van zijn vlaggenschip stopzette, beloofde het bedrijf zijn fabriekspartners te compenseren voor de verloren omzet. Door de Galaxy S8 uit te rusten met extra camera’s en sensoren wordt de productiecapaciteit voor Samsung-toestellen verhoogd, waardoor de verloren omzet voor Samsungs partners weer goedgemaakt wordt.

galaxy note 7-1

Volgens de laatste geruchten wordt de Galaxy S8 uitgerust met een primaire 12 megapixel-camera en een secundaire 13 megapixel-camera. De tweede lens voegt een scherptediepte-effect toe aan foto’s die je schiet, vergelijkbaar met wat de extra iPhone 7 Plus-camera doet. Voorop zou nog een 8 megapixel-camera zitten voor selfies, een upgrade ten opzichte van de 5 megapixel-camera die de fabrikant nu biedt.

Op het gebied van irisscanners had Samsung een beetje een valse start met de Galaxy Note 7. Je kon het nieuwe vlaggenschip niet alleen met je vingers, maar ook met je oog ontgrendelen. Voordat veel consumenten de feature konden uitproberen werd het toestel echter al uit de handel gehaald. Met de geplande irisscanner geeft de fabrikant de functie een nieuwe kans. Wel hopen we dat Samsung dan gelijk enkele verbeteringen doorvoert, want op de Note 7 werkte de scanner slecht bij bril- en contactlenzendragers.

De Samsung Galaxy S8 wordt waarschijnlijk eind februari officieel onthuld, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Een precieze releasedatum is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu