‘Samsung introduceert draadloze oordopjes met Galaxy S8’

Rick van der Veer
30 december 2016, 9:38
1 min leestijd
‘Samsung introduceert draadloze oordopjes met Galaxy S8’

Samsung gaat samen met de Galaxy S8 nieuwe draadloze in-ear-koptelefoons introduceren. Deze oordopjes moeten onder meer met Apples AirPods gaan concurreren.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 koptelefoon

Samsung werkt aan een draadloze in-ear-koptelefoon die samen met de Galaxy S8 uitgebracht wordt, zo meldt Sammobile. Deze koptelefoon zou een antwoord zijn op Apples draadloze AirPods. Aangezien Samsung zou overwegen de Galaxy S8 zonder koptelefoonaansluiting uit te brengen, zou een draadloze koptelefoon dit gemis op moeten vangen.

Eerder nam Samsung audiobedrijf Harman al over voor 8 miljard. Het bedrijf achter audiomerken Harman-Kardon en JBL speelt dan ook mogelijk een rol bij de Galaxy S8 speakers. De technologie van dit bedrijf keert mogelijk terug in de nieuwe oordopjes.

Galaxy S8 koptelefoon

Samsung bracht eerder al een draadloze headset uit. De Gear IconX is gericht op sporters en kan naast draadloos muziek afspelen ook je hartslag en sportprestaties registreren. De oordopjes die Samsung nu in ontwikkeling heeft, zouden minder specifiek op fitness gericht zijn, maar puur op het afspelen van muziek.

De iPhone 7 van Apple is de eerste smartphone van het bedrijf die zonder 3,5mm-aansluiting werd uitgebracht. Het bedrijf leverde een adapter mee voor gewone koptelefoons, maar bracht ook een draadloze versie uit van de EarPods. De AirPods zijn dan ook in feite hetzelfde als Apples normale koptelefoons, maar dan draadloos.

Galaxy S8 geruchten

Tot nu toe zijn er al behoorlijk wat geruchten over de Galaxy S8 naar buiten gekomen. Het toestel krijgt volgens allerlei bronnen een naadloos scherm dat van rand tot rand loopt, met tevens een 4K-resolutie. Bovendien zou het toestel geen fysieke knoppen meer aan boord hebben. Check ons overzicht met Galaxy S8 verwachtingen voor alles wat we nu weten over Samsungs nieuwe vlaggenschip.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu