De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: pas de menuknoppen van je Samsung Galaxy S8 aan

Thomas Haenen
25 mei 2017, 10:10
2 min leestijd
Tip: pas de menuknoppen van je Samsung Galaxy S8 aan

Met de menuknoppen van de Samsung Galaxy S8 wijkt de fabrikant af van hoe deze er standaard in Android uit zien. We laten zien hoe je deze knoppen een traditionelere look geeft.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 menuknoppen: zo pas je ze aan

Lange tijd was Samsung één van de weinige fabrikanten die zijn toestellen fysieke menuknoppen gaf. Onder het scherm zat altijd een fysieke homeknop, met links en rechts daarvan nog de terug- en multitaskknop. Met de Galaxy S8 ging Samsung eindelijk overstag: het voorkantvullende scherm betekende dat de knoppen geschrapt werden om meer ruimte te creëren.

Samsung bleef echter eigenwijs. Terwijl vrijwel alle fabrikanten hetzelfde design volgen voor knoppen die op het scherm getoond worden, heeft de Koreaanse fabrikant zijn eigen stijl. Zo is de homeknop in het midden niet rond maar vierkant, terwijl de multitaskknop wordt weergegeven met lijntjes.

Samsung Galaxy S8 menuknoppen

Ben je gewend aan de menuknoppen van stock-Android, dan is er goed nieuws. Android is zo aanpasbaar dat zelfs de knoppen onderaan in beeld gewijzigd kunnen worden, ook op de Galaxy S8. Daarvoor download je eerst het installatiebestand voor de nieuwe menubalk via XDA Developers. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden.

Na installatie wordt de nieuwe menubalk (in de stijl van de Google Pixel-knoppen) als overlay over je bestaande knoppen heen getoond. Je bestaande knoppen zijn dus niet weg, maar verstopt. Als je teruggaat naar je homescreen, verschijnen een fractie van een seconde, maar daarna wordt de overlay snel teruggebracht.

Menuknoppen verwijderen

Natuurlijk kun je de menuknoppen op elk moment weer verwijderen om de traditionele look terug te krijgen. Daarvoor ga je bij de instellingen naar de apps. In de lijst die verschijnt, verwijder je het door jou gekozen apk-bestand. Vervolgens is alles weer zoals het eerst was. Dezelfde truc werkt ook op de grotere Galaxy S8 Plus.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu