Galaxy S8 Plus-update brengt nieuwe navigatiebalk en betere beveiliging

Thomas Haenen
15 juni 2017, 10:22
2 min leestijd
Galaxy S8 Plus-update brengt nieuwe navigatiebalk en betere beveiliging

Bezitters van de Samsung Galaxy S8 Plus ontvangen deze week een flinke update voor hun toestel. Deze bevat naast de maandelijks beveiligingsupdate een aantal nieuwe features.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Plus-update beschikbaar

De maandelijkse Galaxy S8 Plus-update wordt op dit moment uitgerold in verschillende Europese landen, zo melden gebruikers van het toestel. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de nieuwe software beschikbaar is voor jouw smartphone. Desgewenst kun je ook handmatig de beschikbaarheid controleren door bij de instellingen naar ‘Over toestel’ te gaan en ‘Download updates handmatig’ te selecteren.

De update, met versienummer G955FXXU1AQF7, weegt iets minder dan 500MB. Daarom is het aan te raden om hem enkel met een wifi-verbinding te downloaden, tenzij je een vrij grote mobiele databundel hebt. Het is onduidelijk of de update ook al voor de gewone Galaxy S8 beschikbaar is, al claimen sommige gebruikers van wel.

Samsung Galaxy S8 navigatiebalk

Kleurenselectie Galaxy S8 navigatiebalk aangepast

De update voert onder andere enkele aanpassingen door aan de navigatiebalk onderaan het scherm. Samsung gaf gebruikers al de gelegenheid om de kleur van die balk aan te passen. Na het installeren van de update is de selectie van kleuren plots aangepast. Voorheen liet Samsung je kiezen uit zwart, bruin of zelfs je eigen kleur, nu geeft het bedrijf slechts een kleine selectie aan pastelkleuren. De zwarte balk, standaard op vrijwel alle Android-smartphones, is volledig verdwenen.

Overigens voegt de update ook een kleine, vierde knop rechtsonder toe. Daarmee kun je de balk automatisch verstoppen of vastzetten, als je hem wel of juist niet in beeld wil. Het is niet helemaal duidelijk waarom Samsung de kleurenselectie heeft verkleind. Mogelijk wil het een consistentere look creëren: sommige achtergrondkleuren van de balk botsten met apps.

Tot slot biedt de update de maandelijkse Android-beveiligingsupdate. Deze maand worden 96 kwetsbaarheden in Android aangepakt. Google geeft maandelijks een update vrij, en Samsung is doorgaans relatief snel in het uitbrengen van de patch.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu