De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Samsung Galaxy S8 Plus gaat beter verkopen dan Galaxy S8’

Rick van der Veer
6 februari 2017, 13:37
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 Plus gaat beter verkopen dan Galaxy S8’

Samsung verwacht dat de Galaxy S8 Plus populariteit die van het gewone model zal overtreffen. In voorgaande jaren presteerden de duurdere Edge-varianten van de Galaxy S6 en S7 ook beter dan hun tegenhangers.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Plus populariteit

Volgens een rapport van Naver gaat Samsung er van uit dat de grotere Galaxy S8 Plus het beter gaat doen qua verkoopcijfers dan de ‘gewone’ Galaxy S8. Samsung zou daarom de productie van Plus-model flink opvoeren om tegemoet te komen aan de grotere vraag die verwacht wordt.

De duurdere, gebogen varianten van de Galaxy S6 en Galaxy S7 hebben het altijd beter gedaan dan de niet-gebogen versies. Bij de Galaxy S6 schatte Samsung de vraag nog verkeerd in, waardoor de Edge-variant wekenlang uitverkocht was. Voor de Galaxy S7 zorgde het bedrijf er voor dat er wél genoeg exemplaren beschikbaar waren. Ook dat jaar was de Edge-variant een stuk populairder dan de platte versie.

Galaxy S8 Plus populariteit

Of de Galaxy S8 Plus op dezelfde manier de meestgewilde smartphone wordt is nog maar de vraag. Beide toestellen krijgen immers een gebogen scherm aan boord, als we de geruchten mogen geloven, met het formaat als enige verschil. De Galaxy S8 zou over een 5,8 inch-scherm beschikken, terwijl de S8 Plus waarschijnlijk een enorm 6,2 inch-scherm aan boord heeft. Het zou zomaar kunnen zijn dat 6,2 inch voor veel consumenten té groot is, waardoor de gewone versie beter geschikt is voor de meeste mensen.

Meer over de Galaxy S8

Dankzij het geruchtencircuit hebben we al een aardig idee van wat Samsung voor ons in petto heeft met de Galaxy S8 en zijn grotere broer. De voorkant van beide toestellen wordt grotendeels ingenomen door een amoled-scherm met 4K-resolutie. Daarnaast krijgt het toestel een vingerafdrukscanner en een irisscanner voor biometrische beveiliging. Bovendien zet Samsung in op kunstmatige intelligentie met Bixby, een stemgestuurde assistent die de concurrentie aangaat met Google Assistant en Siri.

Samsung houdt na het Mobile World Congress in maart of april een eigen evenement waar de firma zijn nieuwe toestellen presenteert. Kort na dit evenement ligt het toestel in de Nederlandse winkels. De pre-orders voor het toestel zullen naar verwachting vlak na de officiële presentatie starten. Dus wil je een Galaxy S8 kopen of een Galaxy S8 met abonnement? Houd dan onze Galaxy S8 pagina in de gaten voor het laatste nieuws, prijzen, levertijden en meer.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu