4 zaken die je moet weten over de gelekte Galaxy S8 Plus-specs

Thomas Haenen
23 februari 2017, 11:45
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over de gelekte Galaxy S8 Plus-specs

Een uitgebreide set Samsung Galaxy S8 Plus specificaties is uitgelekt. Die bieden een flink aantal nieuwe details over de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Plus specificaties

Hoewel de aankondiging van de Samsung Galaxy S8 Plus nog ruim een maand op zich laat wachten, deelt de bekende telecominsider Evan Blass verschillende specificaties van de smartphone via Twitter. Die geven voor het eerst een vrij compleet idee van wat we van de smartphone kunnen verwachten. We nemen de meest opvallende aspecten met je door.

1. Vrijwel geen verschil met de Galaxy S8

Het lijstje van specificaties komt sterk overeen met wat we over de gewone Galaxy S8 horen. Als dat klopt, is het enige verschil tussen het standaardmodel en de Galaxy S8 Plus het schermformaat. Waar de Galaxy S8 is uitgerust met een 5,8 inch-scherm, biedt de S8 Plus een 6,2 inch-display.

Samsung Galaxy S8 Plus specificaties

Echt verrassend is dat niet, want de Galaxy S7 en S7 Edge beschikten ook al over nagenoeg identieke hardware. Wel was de S7 Edge toen nog de enige smartphone met gebogen scherm, terwijl bij de Galaxy S8 beide varianten gebogen zouden zijn.

2. Ongewijzigde camera

Net als vorig jaar vinden we achterop een 12 megapixel-camera. Hoewel er geruchten waren over een dubbele lens achterop, lijkt dat niet te gebeuren. Daarmee is de camera op papier ongewijzigd. Mogelijk heeft Samsung wat verbeteringen aan de lens gemaakt die de beeldkwaliteit verbeteren, maar we verwachten hier geen hele grote stappen. Op zich geen ramp: de Galaxy S7 beschikte over een uitstekende camera.

3. Standaard 64GB opslagruimte

Over een gebrek aan opslagruimte hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken, want de Galaxy S8 Plus heeft standaard 64GB. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen de fabrikant nog 32GB meeleverde. Mocht het onverhoopt niet genoeg zijn, dan kun je de opslagruimte altijd uitbreiden met een micro-sd-geheugenkaartje.

4. Koptelefoons van AKG

Samsung nam eind vorig jaar Harman over, het audiobedrijf achter merken als JBL, Harman Kardon en AKG. Volgens Samsung had die overname vooral omdat het bedrijf ervaring heeft gebied met technologie voor in de auto, maar nu blijkt dat Harman ook ingezet wordt voor de Galaxy S8. De specificaties verwijzen naar ‘earphones tuned by AKG’. Wat dat precies betekent, is nog onduidelijk.

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus worden waarschijnlijk op 29 maart officieel aangekondigd. De toestellen liggen vervolgens vanaf vrijdag 21 april in de winkels.De pre-orders voor het toestel zullen naar verwachting vlak na de officiële presentatie starten. Dus wil je een Galaxy S8 kopen of een Galaxy S8 met abonnement? Houd dan onze Galaxy S8 pagina in de gaten voor het laatste nieuws, prijzen, levertijden en meer.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu