De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Samsung Galaxy S8 pre-order vanaf 29 maart beschikbaar’

Thomas Haenen
23 maart 2017, 15:15
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 pre-order vanaf 29 maart beschikbaar’

Het volgende vlaggenschip van Samsung wordt over iets minder dan een week officieel aangekondigd, en nu is ook de Galaxy S8 pre-order datum mogelijk uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 pre-order datum

Samsung trapt de Galaxy S8 pre-order op 29 maart af in Nederland, zo claimt Androidworld te hebben vernomen van betrouwbare bronnen. Het toestel wordt die woensdagavond officieel aangekondigd en gaat vervolgens vrijwel direct de voorverkoop in. Ook de Galaxy S8 Plus, voorzien van een groter scherm, is vanaf die dag als pre-order beschikbaar. Hoewel het nieuws onbevestigd is, strookt het met berichten die Android Planet heeft gehoord van webwinkels.

Onduidelijk is nog wat de precieze Galaxy S8 releasedatum in Nederland is. De meeste bronnen zijn het erover eens dat het toestel in de loop van april hier verschijnt, al worden zowel begin april als eind april als mogelijke releasedata genoemd.

De adviesprijs voor een losse Galaxy S8 bedraagt 799 euro. Die adviesprijs lekte al eerder uit, maar wordt door de nieuwe bron opnieuw bevestigd. Daarmee is het toestel 100 euro duurder dan de Galaxy S7, toen deze begin 2016 werd aangekondigd. De Galaxy S8 Plus moet 899 euro gaan kosten. Beide toestellen worden geleverd met 64GB opslagruimte. De prijzen voor een Galaxy S8 abonnement zijn nog onbekend.

Samsung zou geen pre-order acties gepland hebben voor de Galaxy S8. Bij voorgaande toestellen bood het bedrijf vaak een bonus aan voor vroege bestellers. Zo kreeg je een gratis Gear VR-bril of een geheugenkaart bij aanschaf van vorige vlaggenschepen. Mogelijk heeft Samsung genoeg vertrouwen in het succes van de Galaxy S8 dat het een nieuwe pre-order actie onnodig acht.

Meer over de Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is voorzien van een 5,8 inch-scherm dat nagenoeg de hele voorkant vult. Om dat mogelijk te maken is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst. De S8 Plus is met zijn 6,2 inch-scherm zelfs nog een tikkeltje groter. Beide toestellen zijn daarnaast voorzien van krachtigere hardware, een verbeterde camera en de nieuwste versie van Android. Samsung introduceert bovendien Bixby, een nieuwe stemgestuurde assistent die gebruikt kan worden om verschillende apps aan te sturen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's