‘Samsung Galaxy S8 wordt duurder dan voorganger’

Rick van der Veer
19 december 2016, 21:22
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 wordt duurder dan voorganger’

De Galaxy S8 van Samsung zou een hogere adviesprijs krijgen dan zijn voorgangers. Bronnen bij de bank Goldman Sachs denken dat Samsung hogere materiaalkosten doorrekent naar klanten, wat resulteert in een prijsverhoging.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 prijsverhoging

De Samsung Galaxy S8 krijgt volgens bronnen bij Goldman Sachs een hogere adviesprijs dan verwacht. De bank denkt dat de materiaalkosten van het nieuwe toestel 15 tot 20 procent hoger uit zullen vallen dan bij eerdere toestellen. Deze Galaxy S8 prijsverhoging zou gedeeltelijk doorberekend worden aan de klant.

galaxy s8 prijsverhoging

Volgens de bank zal de Galaxy S8 flink verbeterde specificaties krijgen ten opzichte van de Galaxy S7. Wat deze verbeteringen inhouden noemt de bank niet, maar het valt wel in lijn met andere geruchten over Samsungs nieuwe vlaggenschip. Daarnaast spreekt ook Goldman Sachs over een AI-assistent, iets dat ook al in meerdere geruchten naar buiten gekomen is. Dat er een vorm van kunstmatige intelligentie in de Galaxy S8 zal gaan zitten, lijkt dus steeds meer vast te staan.

Goldman Sachs is een grote speler op het gebied van investeren in de technologiewereld. De bank investeert in een brede reeks aan bedrijven, waaronder Samsung. De uitspraken die door Goldman Sachs gedaan worden, kunnen dan ook als relatief betrouwbaar worden opgevat, ondanks dat de informatie niet van een officiële bron komt.

Meer over de Galaxy S8

Samsung kondigt de Galaxy S8 hoogstwaarschijnlijk in maart aan, na het Mobile World Congress 2017. Het toestel zal dan ergens in april in de Nederlandse schappen liggen. Wil je meer weten over de Galaxy S8? In ons overzicht vind je al onze Galaxy S8 verwachtingen terug.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu