De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung verwacht grote Galaxy S8 populariteit, productie opgevoerd’

Rick van der Veer
4 januari 2017, 12:55
2 min leestijd
‘Samsung verwacht grote Galaxy S8 populariteit, productie opgevoerd’

Samsung gaat volgens geruchten meer Galaxy S8-smartphones produceren dan in eerdere jaren. Door de goede verkoopcijfers van de Galaxy S7 wil het bedrijf dit jaar beter voorbereid zijn.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 productie

Samsung gaat de productie van zijn aankomende vlaggenschip flink opvoeren. Het bedrijf wil voor de lancering van de Galaxy S8 tien miljoen exemplaren gemaakt hebben om aan de vraag te kunnen voldoen. Volgens een gelekt productieschema krijgen fabrieken de eerste lading onderdelen in februari, waarna in maart de productie van start gaat.

Vorig jaar verkocht Samsung in één maand tien miljoen exemplaren van de Galaxy S7. Ondanks dat dit een recordaantal was voor het bedrijf bleek de firma niet voorbereid te zijn op zo veel klanten. Dit jaar wil Samsung genoeg toestellen in huis hebben om voorraadproblemen te voorkomen.

Galaxy S8 productie

Het gelekte productieschema is in lijn met eerdere geruchten over de aankondigingsdatum van de Galaxy S8. Eerdere toestellen in de Galaxy S-serie werden op het Mobile World Congress aangekondigd dat ieder jaar eind februari plaatsvindt. Deze keer presenteert Samsung de Galaxy S8 pas in april. Het bedrijf gebruikt de extra tijd om het toestel uitvoerig te testen.

Galaxy S8 accu

De accu van de Galaxy S8 wordt volgens andere bronnen door Samsung SDI gemaakt. Dit bedrijf, onderdeel van Samsung Electronics, maakte eerder de accu van de Galaxy Note 7. Dit toestel bleek in sommige gevallen te kunnen ontploffen, en eerdere berichten gaven de accu van deze smartphone de schuld.

Samsung heeft het Galaxy Note 7 onderzoek afgerond, maar nog niet bekend gemaakt waardoor de problemen veroorzaakt werden. Dat Samsung wederom voor Samsung SDI kiest betekent wellicht dat het probleem niet in de accu zat. De uitslag van het onderzoek volgt later deze maand.

Verwachtingen

Over de Galaxy S8 zijn inmiddels al behoorlijk wat geruchten langsgekomen. Samsung gaat volgens bronnen de smartphone een scherm meegeven dat van rand tot rand loopt. Ook maakt de irisscanner zijn terugkeer, al zal er mogelijk bovendien een vingerafdrukscanner achterop de smartphone toegevoegd worden. Daarnaast zouden een verbeterde camera, krachtigere processor en een nieuwe versie van de Gear VR op de planning staan.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu