‘Foto’s van Galaxy S8-prototype met dubbele camera duiken op’

Erwin Vogelaar
17 april 2017, 19:10
2 min leestijd
‘Foto’s van Galaxy S8-prototype met dubbele camera duiken op’

Foto’s van een Samsung Galaxy S8-prototype met dubbele camera zijn online opgedoken. Extra opvallend: er is geen vingerafdrukscanner te vinden naast de camera.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8-prototype met dubbele camera

We hebben lang gedacht dat de Samsung Galaxy S8 een dubbele camera zou hebben. Dit is niet zo gek, want dit had het bedrijf daadwerkelijk in de pijplijn. Uiteindelijk is Samsung toch een andere route opgegaan voor zijn nieuwe vlaggenschip. Uiteraard zijn er wel prototype-toestellen gemaakt om de verschillende opties te testen. Een van deze prototypes lijkt nu in de handen te liggen van iemand die onderstaande foto’s heeft getweet.

De Galaxy S8 die vanaf eind deze maand verkrijgbaar is, heeft een enkele camera. Bovendien heeft de huidige S8 de vingerafdrukscanner naast de camera zitten, terwijl dit prototype geen vingerafdrukscanner aan de achterkant heeft. Waarschijnlijk is dit prototype dus een versie van het toestel waarbij Samsung de vingerafdrukscanner in het scherm zou verwerken. Aangezien deze nieuwe technologie nog niet naar behoren werkt, besloot Samsung om de scanner toch maar naast de cameralens te plaatsen. Aan de voorkant van het toestel is namelijk geen plek meer, omdat de belangrijkste feature van de de Galaxy S8 het bijna randloze scherm is. Deze foto’s laten dus zien wat het toestel had kunnen zijn.

De vingerafdrukscanner is nu op een bijzonder ongemakkelijke plek geplaatst. Gelukkig heeft het toestel van Samsung veel meer te bieden dan dat. Denk aan het al genoemde enorme randloze scherm, maar ook digitale assistent Bixby die met Google Assistant concurreert. Ook worden de functies van het toestel uitgebreid met onder andere de virtualrealitybril Gear VR. Ook is er de Gear 360, een 360 graden-videocamera om mee te livestreamen en kun je met de Samsung DeX het toestel transformeren in een desktopcomputer. Houd Android Planet in de gaten voor onze review van de Galaxy S8.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu