De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Galaxy S8-gebruikers klagen over spontane reboots

Erwin Vogelaar
28 april 2017, 20:40
2 min leestijd
Galaxy S8-gebruikers klagen over spontane reboots

Gebruikers klagen dat hun Samsung Galaxy S8 reboot, zonder dat ze er iets tegen kunnen doen. Een duidelijke oplossing is er nog niet.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 reboot

Gebruikers van de nieuwe Samsung Galaxy S8 klagen op verschillende fora dat hun nieuwe smartphone zichzelf spontaan opnieuw opstart. Het maakt niet uit of het om de normale Galaxy S8 of de grotere S8 Plus gaat. Op het officiële productforum van Samsung begon afgelopen vrijdag iemand te klagen over spontane reboots, welke ongeveer eens per tien uur plaatsvinden. Sindsdien staan er al 185 reacties in het topic. Onder andere met veel gebruikers die zelf ook problemen ondervinden.

galaxy s8 reboot

Op Reddit klaagt een gebruiker tevens dat het toestel constant opnieuw opstart, ook als deze gewoon in een broekzak zit. In de reacties stellen verschillende gebruikers iets soortgelijks mee te maken.

Ook op het forum van XDA Developers is het probleem gesignaleerd. Het herstarten lijkt bij de ene gebruiker meer aanwezig te zijn dan bij de ander. Sommigen kunnen haast niets meer doen, terwijl anderen eens per dag een spontane reboot krijgen.

Gebruikers noemen verschillende mogelijke oorzaken voor het plotselinge opnieuw opstarten van het toestel. Zo wordt de aanwezigheid van een sd-kaartje als probleem gezien, maar ook widgets voor het weer. Zodra er meer duidelijk is, laten we het uiteraard weten. Als je zelf last hebt, kun je in ieder geval proberen of het verwijderen van het sd-kaartje een verschil maakt.

De reboots zijn niet het eerste probleem voor de smartphone. Eerder klaagden verschillende gebruikers al over een rode tint in het scherm. Samsung rolt hier nu een patch voor uit. Ook dit probleem leek maar een klein gedeelte van de Galaxy S8-gebruikers te treffen.

Ervaar je zelf ook spontane reboots op je Samsung Galaxy S8 (Plus)? Dan horen we het graag. Laat in de reacties onder dit bericht weten als je vergelijkbare problemen ondervindt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu