‘Samsung brengt Galaxy S8 eerder uit door Note 7 problemen’

Thomas Haenen
15 september 2016, 9:59
2 min leestijd
‘Samsung brengt Galaxy S8 eerder uit door Note 7 problemen’

De Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk enkele maanden eerder uitgebracht dan gepland. Dit zou een gevolg zijn van de problemen die de release van de Galaxy Note 7 dit najaar teisteren.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S8 release vervroegd’

Verschillende analisten verwachten inmiddels dat de Galaxy S8 release enkele maanden vervroegd wordt, zo meldt Sammobile. Doorgaans presenteert Samsung eind februari zijn nieuwste vlaggenschip, waarna het vanaf maart of april in de winkels ligt. De geruchten suggereren dat we het toestel mogelijk al zeer vroeg in 2017 zullen zien, wellicht al in januari. Samsung zelf heeft nog niet gereageerd op de berichten.

galaxy note 7 renders

Samsung kan daarmee de negatieve impact van de Galaxy Note 7 problemen voorkomen. Dat toestel wordt wereldwijd teruggeroepen nadat bleek dat de accu kan ontploffen in bepaalde, relatief zeldzame situaties. De verkopen van de phablet zijn volledig stopgezet totdat het bedrijf een set nieuwe, veilige exemplaren heeft geproduceerd.

Galaxy Note 7 releasedatum

Officieel is de smartphone niet eens in Nederland verkrijgbaar geweest. De smartphone zou hier begin september verschijnen, maar vlak voordat die release gebeurde kwamen de problemen naar buiten. De fabrikant zal eerst alle bestaande exemplaren vervangen voordat de release wordt voortgezet. Het is nog onbekend wanneer de Galaxy Note 7 hier verschijnt, maar analisten verwachten dat het nog wel eens laat in oktober of zelfs november kan worden.

Bovendien is het nog maar de vraag hoe groot de vraag naar de Note 7 op dat moment is. Doorgaans zijn toestellen uit de Note-reeks zeer belangrijk voor de omzet van Samsung; het is een van de twee Android-vlaggenschepen die de fabrikant elk jaar uitbrengt. Het slechte nieuws kan echter betekenen dat fabrikanten de smartphone links laten liggen. Met een vervroegde Galaxy S8 release kan Samsung wellicht een deel van die verloren omzet terugwinnen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu