‘Samsung Galaxy S8 duikt op in gelekte officiële render’

Rick van der Veer
1 maart 2017, 9:11
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 duikt op in gelekte officiële render’

De eerste officiële render van de Samsung Galaxy S8 is gelekt. De bekende smartphonelekker Evan Blass publiceerde de foto via zijn Twitter-account.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Galaxy S8 render

Galaxy S8 render

De render bevestigt een aantal zaken die we al via het geruchtencircuit naar buiten zagen komen. Zo heeft de Galaxy S8 een scherm met bijzonder dunne bezels, waarbij zo veel mogelijk van de oppervlakte aan de voorkant gebruikt wordt voor het display. Deze aanpak lijkt een beetje op de LG G6, waarbij ook gebruik is gemaakt van een naadloos scherm.

Wat opvalt in de Galaxy S8-render is dat het toestel geen home-knop meer heeft. Het scherm aan de voorkant vult zo veel mogelijk ruimte, waardoor er geen plek meer is voor de fysieke knop. Onder de volumetoetsen aan de linkerkant is wel een extra knop te vinden. Volgens eerdere geruchten kun je hiermee Bixby openen, de AI-assistent van Samsung.

De vingerafdrukscanner is nog altijd aanwezig op de Galaxy S8. Samsung heeft deze naar de achterkant verplaatst, naast de camera. Je kunt straks ook je telefoon ontgrendelen met de irisscanner, die naast de camera aan de voorkant zit.

Meer over de Galaxy S8

De Galaxy S8 van Samsung lijkt qua uiterlijk nu geen geheim meer te zijn. Na een eerder gelekte video en deze render hebben we al een aardig beeld van hoe het nieuwe vlaggenschip van Samsung er uit komt te zien.

Volgens de laatste geruchten krijgt de Galaxy S8 een Exynos 8895 of Snapdragon 835-chipset onder de motorkap met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Aan de achterkant komt een 12 megapixel-camera, met een 8 megapixel-exemplaar aan de voorkant. Daarnaast worden beide toestellen water- en stofdicht.

Onthulling op 29 maart

Tijdens de presentatie van de Galaxy Tab S3 toonde Samsung een korte teaser, waarin de aankondigingsdatum van de Galaxy S8 getoond werd. Op 29 maart wordt de smartphone officieel onthuld op een Samsung Unpacked-evenement, waarna het toestel enkele weken later in de Nederlandse winkels ligt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu