De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Samsung rolt Nederlandse update uit voor rood Galaxy S8-scherm

Thomas Haenen
3 mei 2017, 10:17
1 min leestijd
Samsung rolt Nederlandse update uit voor rood Galaxy S8-scherm

Gebruikers die klagen over een rood scherm op de Galaxy S8, kunnen vanaf vandaag een oplossing verwachten. Samsung is begonnen met de uitrol van een corrigerende update.

Lees verder na de advertentie.

Update corrigeert rode gloed

Samsung kondigde de update vorige week aan, en rolde hem toen vrijwel direct uit in Zuid-Korea. Nu is dus ook Nederland aan de beurt. Bezitters van een ‘unbranded’ Galaxy S8 ontvangen een melding dat er nieuwe software voor ze klaarstaat. Die lost de rode gloed op, waar sommige gebruikers over klagen. Vooral rond de schermranden valt op dat een witte achtergrond plotseling een lichtrode tint heeft. Volgens Samsung is het deels gewenning, maar de fabrikant is toch met een update overstag gekomen.

Na installatie van de update kun je via de instellingen een uitgebreide, verbeterde kleurcalibratie van je scherm doorvoeren. Die vind je door bij ‘Display’ voor ‘Scherm-modus’ te kiezen, en ‘Aanpasbaar Display’ aan te vinken. Vervolgens vind je onder ‘Geavanceerde opties’ een aantal nieuwe instellingen.

Zo kun je de kleurentinten van het scherm zo aanpassen dat ze precies aan je wensen voldoen. Ook kan specifiek de kleur van de schermranden gewijzigd worden. Het toestel geeft aan dat het tien minuten kan duren voordat de aangepaste kleuren goed zichtbaar zijn, en dat je er wel twee keer voor moet herstarten.

De update, met versienummer G950FXXU1AQDG, wordt op dit moment geleidelijk uitgerold in Nederland. Het kan dus nog enkele dagen duren voor deze op jouw Galaxy S8 te vinden is. Ook de Samsung Galaxy S8 Plus kan vermoedelijk binnen enkele dagen een update verwachten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's