De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Update lost wifi- en schermproblemen Galaxy S8 binnenkort op’

Thomas Haenen
24 april 2017, 17:03
2 min leestijd
‘Update lost wifi- en schermproblemen Galaxy S8 binnenkort op’

De Samsung Galaxy S8 ontvangt nog deze week een update waarmee de rode schermgloed bij sommige gebruikers wordt aangepakt. Ook belooft het bedrijf verbeteringen voor wifi.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 rood scherm

Hoewel de Samsung Galaxy S8 positief ontvangen is, worden kleine groepen gebruikers geplaagd door een aantal problemen. Zo zou het scherm volgens sommige gebruikers een wat rode tint hebben. De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk, maar Samsung heeft het probleem inmiddels al wel erkend. Sterker nog: een update die later deze week verschijnt moet het al oplossen.

Galaxy S8 rood scherm

Volgens Samsung gaat het niet om een hardwarematig defect, maar om iets dat via de software opgelost kan worden. Na het installeren van de update kunnen gebruikers via de instellingen de kleurentinten van hun scherm aanpassen naar tevredenheid. Gebruikers die het scherm te rood vinden, worden geholpen met het vinden van de juiste kleur.

Galaxy S8 wifi-update

Deze week verschijnt er ook een update die moet zorgen voor stabielere wifi-verbindingen. Hoewel we nog geen grootschalige klachten hebben gezien over wifi op de Galaxy S8, denkt Samsung hier toch nog wat te kunnen verbeteren. Het is onduidelijk wat er precies aangepakt wordt, maar na installatie kun je waarschijnlijk rekenen op net wat betrouwbaarder internet.

Wanneer de updates precies vrijgegeven worden, is nog onduidelijk. Samsung zegt dat ze deze week al beschikbaar moeten zijn. Vermoedelijk worden ze gelijktijdig wereldwijd uitgerold worden. De eerste Galaxy S8 update verscheen overigens vorige week al.

Officieel is de Samsung Galaxy S8 pas vanaf 28 april in Nederland te koop. Een variant met een groter scherm, de Galaxy S8 Plus, verschijnt gelijktijdig. Iedereen die een pre-order plaatste kreeg de smartphone echter al op 20 april thuisbezorgd. Met zijn voorkantvullende scherm, indrukwekkende dual pixel-camera en krachtige hardware is het volgens ons de beste Android-smartphone van het moment, zo schrijven we in de Galaxy S8 review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: WSJ
Bron afbeelding: Konanzzang
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu