De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy S8-assistent Bixby gebaseerd op S Voice, niet Viv’

Thomas Haenen
10 februari 2017, 16:05
2 min leestijd
‘Galaxy S8-assistent Bixby gebaseerd op S Voice, niet Viv’

Bixy, de stemgestuurde assistent die een belangrijk onderdeel wordt van de Samsung Galaxy S8, is mogelijk gebaseerd op S Voice. Daarmee klinkt Bixby plots een stuk minder veelbelovend.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 S Voice

Als we de geruchten mogen geloven, wordt Bixby één van de belangrijkste onderdelen van de Samsung Galaxy S8. De stemgestuurde assistent wordt waarschijnlijk verwerkt in vrijwel elk aspect van het toestel. Zo zou je een groot aantal apps enkel met je stem kunnen bedienen. Nu blijkt echter dat de achterliggende theorie niet op het nieuwe Viv AI, maar op S Voice is gebaseerd. Dat claimt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Galaxy S8 S Voice

Samsung nam Viv eind vorig jaar over. De start-up bestaat uit verschillende ontwikkelaars die betrokken waren bij de start van Siri. Viv claimde dat het beter omging met context dan andere stemgestuurde asssitenten, waardoor ook complexe vragen goed beantwoord worden. Daarnaast zou Viv gemakkelijk te integreren zijn in andere applicaties. De voorbije weken ging het gerucht dat Bixby dan ook voor een groot gebaseerd zou zijn op de technologie van Viv.

Volgens The Wall Street Journal is dat echter niet het geval. Volgens hen is Bixby de volgende stap voor S Voice, de stembesturing die Samsung al jaren in zijn smartphones stopt. S Voice bleef in het verleden flink achter bij alternatieven als Google Now, Amazon Alexa en Apples Siri. Zelfs de meest simpele vragen waren voor S Voice al gauw te ingewikkeld. Het is dan ook maar de vraag of Bixby de hoge verwachtingen waar weet te maken, tenzij Samsung veel verbeteringen door heeft gevoerd.

Wat er dan precies met de Viv-technologie moet gebeuren, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk wordt die intelligentie toegevoegd aan een latere versie van Bixby.

Galaxy S8 release

De Samsung Galaxy S8 wordt waarschijnlijk eind maart officieel onthuld en ligt vervolgens vanaf april in de winkels. Een variant met groter scherm, de Galaxy S8 Plus, verschijnt gelijktijdig.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu