‘Samsung Galaxy S8 krijgt 4k-scherm voor VR’

Erwin Vogelaar
29 mei 2016, 19:03
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 krijgt 4k-scherm voor VR’

Samsung heeft tijdens Display Week 2016 een nieuw smartphonescherm getoond dat ‘VR ready’ is. Dit komt door het gebruik van 4k-resolutie in een 5,5 inch-scherm, wat voor een enorm hoge pixeldichtheid zorgt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8-scherm

Display Week is een jaarlijks evenement in San Francisco, waar de nieuwste technologie rond beeldschermen getoond wordt. Samsung was ook aanwezig met een nieuw smartphonescherm voor de volgende generatie smartphones, mogelijk de Samsung Galaxy S8. Het scherm is 5,5 inch groot en heeft een 4k-resolutie van 2160 bij 3840 pixels. Dit betekent dat de pixeldichtheid maar liefs 806ppi is, wat 44,7 procent hoger is dan de pixeldichtheid in de huidige generatie toestellen.

De hoge resoluties in smartphones wordt nog wel eens afgedaan als onzinnig, omdat je het toch niet merkt en het alleen maar je accu sneller leegslurpt. Samsung denkt echter verder dan het normale smartphonegebruik, want deze resolutie is bedoel voor virtual reality.

galaxy s8-scherm

Het scherm is nog niet helemaal klaar om in productie te gaan. Bezoekers van Display Week die het scherm bekeken hebben merkten wel op hoe helder en mooi het scherm was, maar dat de framerate nog te wensen over liet. Meer werk is er dus nodig voordat dit scherm daadwerkelijk in een smartphone gebruikt kan worden, maar Samsung heeft nog even de tijd voordat de opvolger van de Galaxy S7 in de winkel hoort te liggen. Het lijkt er in ieder geval op dat Samsung verder inzet op de VR-hype en door gaat met de Gear VR. Het bedrijf werkt ook aan een controller om VR-games mee te besturen.

Samsung had ook nog wat andere nieuwe schermtechnologieën tentoongesteld op Display Week. Het zogeheten ‘Bio Blue’ is een technologie om minder blauw licht op het scherm te laten zien, wat fijner voor de ogen en nachtrust is. Ook heeft Samsung een scherm laten zien waar de kijker diepte op kan zien zonder gebruik van een bril.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: UploadVR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu