Dit zijn de eerste Galaxy S8 én S8 Plus accessoires

Thomas Haenen
15 februari 2017, 20:51
2 min leestijd
Exclusief
Dit zijn de eerste Galaxy S8 én S8 Plus accessoires

De eerste Samsung Galaxy S8-screenprotectors zijn opgedoken bij Nederlandse webwinkels, zo blijkt uit onderzoek van Android Planet. Deze lijken de komst van een Galaxy S8 Plus te bevestigen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S8 screenprotectors

Hoewel de daadwerkelijke aankondiging van de Samsung Galaxy S8 nog enkele weken op zich laat wachten, zijn accessoiremakers al klaar voor de lancering van het nieuwe toptoestel. Verschillende hoesjes en screenprotectors kunnen sinds kort besteld worden bij de Nederlandse webwinkel Centralpoint, zo ontdekte Android Planet. De prijs voor de accessoires zit tussen de 15 en 35 euro.

Het gaat niet alleen om hoesjes voor de gewone Galaxy S8, maar ook voor de Galaxy S8 Plus. Daarmee lijkt de komst van een groter model definitief bevestigd te worden. In de voorbije weken zijn er verschillende geruchten over een Plus-variant opgedoken. Bronnen beweren dat beide toestellen nagenoeg identiek zijn, op het schermformaat na. De Galaxy S8 zou een 5,8 inch-scherm hebben, de S8 Plus een 6,2 inch-scherm.

Bij de accessoires wordt helaas geen verdere informatie getoond, waardoor het schermformaat nog niet bevestigd is. Ook beeldmateriaal en andere details van de screenprotectors ontbreken vooralsnog.

Zagg en Samsung

De accessoires worden gemaakt door Zagg, een bekende producent van screenprotectors. De Galaxy S8-screenproctors van Zagg zijn ook al terug te vinden in Icecat, een internationale productendatabase. Informatie in deze database kan alleen door de fabrikant worden aangeleverd. Zagg lijkt dus zeker van zijn zaak: het bedrijf brengt vrijwel zeker producten voor zowel een gewone Galaxy S8 als een Galaxy S8 Plus uit.

Accessoiremakers maken hun producten vaak in overleg met fabrikanten. Daardoor zijn zij vaak al ver voor de aankondiging van een toestel op de hoogte van de plannen en specificaties. Zagg heeft dus mogelijk al mogelijk al kennis over de Galaxy S8 Plus.

De Samsung Galaxy S8 wordt waarschijnlijk 29 maart officieel onthuld, met een release eind april. De Galaxy S8 Plus verschijnt gelijktijdig. Samsung-topman DJ Koh maakte vandaag bekend dat de eerste releasedetails eind deze maand al volgen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu