‘Samsung plande Galaxy S8 selfiecamera met optische beeldstabilisatie’

De Samsung Galaxy S8 zou oorspronkelijk over een selfiecamera met optische beeldstabilisatie beschikken, zo blijkt uit een teardown van het toestel. Onderdelen verwijzen naar de geschrapte plannen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Galaxy S8 selfiecamera

Haal je de Galaxy S8 uit elkaar, dan blijkt er een kleine behuizing rond de selfiecamera te zitten waarbinnen deze camera licht kan bewegen. De behuizing lijkt sterk op hoe de camera achterop in elkaar zit. Die is wél voorzien van stabilisatie. Samsungs aanpassingen duiken rond 3:52 op in de video.

De meeste smartphones hebben digitale beeldstabilisatie, waarbij de software beelden bewerkt om extreme trillingen eruit te filteren. Optische beeldstabilisatie voorkomt trillingen met aangepaste hardware. De camera zit dan in een aparte behuizing die niet of nauwelijks beweegt als de rest van het toestel wel in beweging is.

In bovenstaande video is te zien dat de Galaxy S8 selfiecamera over een groot deel van de correcte hardware beschikt. De feature is echter niet beschikbaar op het toestel zelf, wat suggereert dat een deel alsnog ontbreekt. Waarom de optische beeldstabilisatie uiteindelijk niet de eindstreep haalde, is onbekend. Achterop is dan weer wel optische beeldstabilisatie te vinden.

Samsung zou niet de eerste fabrikant zijn die zijn smartphone voorziet van optische beeldstabilisatie voorop. Zo beschikte de HTC 10, die vorig jaar verscheen, ook al over deze feature.

Verbeterde camera voorop

Het bedrijf voert dit jaar al verschillende verbeteringen door voor de selfiecamera. Op de Galaxy S7 zat nog een 5 megapixel-camera, dit jaar is voor een 8 megapixel-camera gekozen. De selfiecamera heeft bovendien autofocus, waardoor hij een stuk sneller scherpstelt. Achterop zit een 12 megapixel-camera met Dual Pixel-sensor die grotendeels ongewijzigd is ten opzichte van vorig jaar.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.