‘Galaxy S8 krijgt extreme slow motion, gezichtsherkenning voor bankieren’

Thomas Haenen
17 maart 2017, 12:02
2 min leestijd
‘Galaxy S8 krijgt extreme slow motion, gezichtsherkenning voor bankieren’

Vannacht zijn wederom een drietal nieuwe Samsung Galaxy S8 details uitgelekt. Deze bieden beter inzicht in de camera en beveiligingsfeatures die de smartphone gaat bieden.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 slow motion

De Samsung Galaxy S8 wordt voorzien van een camera die in extreme slowm otion kan opnemen, zo claimt Naver. Volgens de site kan het toestel beelden schieten van tot wel 1000 frames per seconde. Daardoor kun je elk individueel detail van een beweging op beeld vastleggen.

Galaxy S8 slow motion

Sony introduceerde recentelijk de Xperia XZs en Xperia XZ Premium, die van dezelfde feature voorzien zijn. Deze toestellen kunnen voor slechts enkele seconden extreme slow motion filmen dankzij de speciale ‘Motion Eye’-camera. De Japanners claimden de feature exclusief te hebben, maar het lijkt er nu dus op dat Samsung aan zijn eigen alternatief werkt. Om de trage beelden mogelijk te maken wordt de 12 megapixel Galaxy S8-camera voorzien van extra werkgeheugen, zodat de rest van het toestel niet belast wordt.

Betalen met je gezicht

Daarnaast doken er nieuwe geruchten op over de Galaxy S8 gezichtsherkenning. Het toestel is voorzien van een vingerafdrukscanner achterop en een irisscanner voorop. Omdat de irisscanner op zichzelf nét niet vlot genoeg is, wordt voorop ook nog gezichtsherkenning toegepast. Daarmee zou je smartphone binnen een fractie van een seconde kunnen ontgrendelen.

Nu blijkt dat deze techniek ook ingezet kan worden voor Samsung Pay, aldus persbureau Bloomberg. Het bedrijf werkt voor zijn betaaldienst samen met verschillende grote banken. Zij kunnen de beveiligingsmethodes van de Galaxy S8 gebruiken om te verifiëren dat het om een legitieme betaling gaat. Samsung Pay is op dit moment nog niet beschikbaar in Nederland.

De Galaxy S8 wordt op 29 maart officieel onthuld, tegelijkertijd met een iets grotere Samsung Galaxy S8 Plus. Het toestel ligt waarschijnlijk vervolgens vanaf april in de winkels, waarna je direct een Galaxy S8 met abonnement in huis kunt halen. Vannacht lekte ook bovenstaande eerste officiële poster uit, waarop Samsung het voorkantvullende scherm alvast in de spotlights zet.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: Naver, Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu