De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy Note 7 en Galaxy S8 krijgt lichtgevende notificatiering rond camera’

Lars Paymans
30 juni 2016, 12:33
2 min leestijd
‘Galaxy Note 7 en Galaxy S8 krijgt lichtgevende notificatiering rond camera’

Samsung lijkt serieuze plannen te hebben om het traditionele notificatie LED-lampje een andere plek te geven. In plaats van op de voorkant, wordt er een lichtgevende ring rondom de achterste camera gemaakt, die meerdere kleuren ondersteunt.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S8 Smart Glow krijgt geavanceerde functies

Deze led-ring rondom de camera zou de Samsung Smart Glow gaan heten en dook eerder al op bij geruchten over de Galaxy J2, een verwacht budgetttoestel. Sammobile beweert nu dat dit slimme lampje ook naar de vlaggenschepen van Samsung onderweg is, zoals de Galaxy Note 7 en Galaxy S8. Bij deze toestellen krijgt de lamp uitgebreidere functies die niet op de J2 aanwezig zullen zijn.

Galaxy S8 Smart Glow

Ook zijn we inmiddels wat meer te weten gekomen over de functies van deze Note 7 en Galaxy S8 Smart Glow. Zo kun je verschillende kleuren toewijzen aan je favoriete contacten, zodat je meteen weet wie je een berichtje stuurt aan de hand van het lampje. De lamp kan daarnaast een andere kleur tonen als je accupercentage  een bepaald niveau bereikt. Een paar rode flitsen als het tijd wordt om het toestel op te laden, bijvoorbeeld.

Selfiefans die liever de krachtigere camera op de achterkant van het toestel gebruiken, kunnen ook hun voordeel doen met de Smart Glow. Zodra je gezicht goed in beeld staat, licht het lampje blauw op, waarna er na 2 seconden automatisch een foto wordt gemaakt. Door verschillende delen van de ring op te lichten, geeft het toestel tips om bijvoorbeeld je hoofd iets meer naar links of rechts te bewegen.

Volgens de bronnen van SamMobile zou de ring hiernaast ook gezondheidsinformatie en de weersvoorspelling aan de hand van een kleurtje door kunnen geven. Houd er wel rekening mee dat het hier om een gerucht gaat van anonieme bronnen, al klinken de functies van de Smart Glow wel logisch, en zijn er al genoeg aanwijzingen gevonden dat Samsung in ieder geval nadenkt over dit slimme led-lampje.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu