De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S8 krijgt grotere schermen, Harman-speakers’

Thomas Haenen
6 december 2016, 12:12
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S8 krijgt grotere schermen, Harman-speakers’

De Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk een flink stuk groter dan zijn voorgangers. Nieuwe geruchten spreken over schermen van wel meer dan 6 inch.

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy S8 minimaal 5,7 inch’

Samsung geeft de Galaxy S8 een scherm van minimaal 5,7 inch, zo claimt FoneArena. Consumenten krijgen straks de keuze tussen een 5,7 inch- en een 6,2 inch-variant volgens de site. Dat is ruim een halve inch groter dan bij het vorige model. De Samsung Galaxy S7 was 5,2 inch groot, terwijl de gebogen Galaxy S7 Edge 5,5 inch was.

Hoewel dat klinkt als een forse vergroting, zou het verschil in de praktijk mee moeten vallen. De 5,7 inch-variant zou een gebogen scherm hebben dat doorloopt in de randen. Bij de 6,2 inch-versie zou het scherm zelfs de hele voorkant vullen, vergelijkbaar met de onlangs aangekondigde Xiaomi Mi Mix. Zo zou Samsung in theorie het scherm van beide smartphones groter maken zonder dat de behuizing ook flink groeit.

galaxy s8 speakers

Galaxy S8 speakers

Dezelfde bronnen beweren ook dat de Galaxy S8 de eerste Samsung-smartphone wordt voorzien van een dubbele speaker op de voorkant. Dat moet de geluidservaring met het toestel aanzienlijk verbeteren. HTC introduceerde een soortgelijke optie jaren geleden al, met dubbele BoomSound-speakers op zijn vlaggenschepen.

Samsung zou technologie gebruiken van Harman voor de Galaxy S8 speakers. Dat audiobedrijf achter Harman-Kardon en JBL werd onlangs voor 8 miljard overgenomen door Samsung. Een Harman-logo is mogelijk op de behuizing van het toestel terug te vinden.

De verwachting is dat de Samsung Galaxy S8 eind februari officieel onthuld wordt, voorafgaand aan het Mobile World Congress. Het toestel ligt vervolgens vanaf het voorjaar in de winkels. Bekijk ook onze Galaxy S8 verwachtingen voor een overzicht van alle geruchten tot nu toe.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: FoneArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu